REL - Rövid Ellátási Lánc
2024. december 5.
A termelői piacok után vasárnap a szarvaskői Állomás téren Magyarok vásárát tartanak. A kézműves és hazai termékek mellett programok is várják a faluba érkező érdeklődőket délelőtt 10 órától, hiszen a Magyarok vására a hazai termelési hagyományokat, a hozzá kapcsolódó kulturális értékeket ebben a formában is igyekszik ápolni.
2024. december 3.
Hollandiában három év alatt 9%-kal nőtt azon gazdaságok száma, amelyek élelmiszereiket vagy kertészeti termékeiket részben vagy egészben rövid ellátási láncon keresztül, például mezőgazdasági boltban, webshopban vagy helyi étteremben értékesítik.
2024. november 26.
Napjainkban kiemelt kérdés életünk minden területén a fenntarthatóság. Gazdasági és társadalmi szempontból ehhez jelentősen hozzájárul azoknak az élelmiszer-ellátási láncoknak a fejlesztése, melyek a helyi gazdaság erősítése, a vidéki közösségek megerősítése mellett minél kevesebb köztes szereplő bevonásával kínálnak megbízható, minőségi élelmiszereket közvetlenül a fogyasztóknak.
2024. november 25.
A Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karán több, mint 50 fő részvételével zajlott le november 14-én a Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából az MTA VEAB Agrárökonómiai Munkabizottsága által szervezett konferencia.
2024. május 19.
Mint ismert, tavaly, november 23-án változtak a kis mennyiségű helyi élelmiszerek előállításának szabályai, illetve a kistermelő fogalma is módosult. A tendencia legalább egy évtizede nagyon kedvező: egyrészt az Európai Unióban évek óta nagy népszerűségnek örvendenek a kosárközösségek, továbbá már a COVID előtt a falusi turizmus 900 000 munkahelyet biztosított, és évi 150 milliárd euró bevételt termelt. Ráadásul az Európai Unió Farm to fork stratégiájával (is) összhangban a termelői piacok száma egyre növekszik hazánkban.
2024. február 26.
2024-ben harmadik alkalommal nyitja meg kapuit a Rövid Élelmiszer-ellátási Lánc konferencia és kiállítás a Kislépték Egyesület főszervezésében, valamint a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat társszervezésében.
2023. október 21.
22 éve működik Nyíregyházán a Kemence Csárda, mely a kezdetektől arra törekszik, hogy ételeikhez használt alapanyagokat a legjobb minőségben saját maguk állítsák elő vagy közvetlenül termelőktől vásárolják.
2023. október 17.
A Baranyai Termelőkért és Kézművesekért Egyesület tagjai olyan kézműves gazdálkodók, akik meghatározó szereplői az agráriumnak és kiemelkedően sikeres kistermelői és élelmiszer-előállítói Baranya vármegyének. Közös céljuk a rövid ellátási lánc (REL) működtetése, elsősorban a vármegyei termelők és kézművesek bevonásával, népszerűsítésével és bővítésével.
2023. augusztus 23.
Tovább kell erősíteni a Rövid Ellátási Láncot (REL) melynek lényege, hogy a termelés, a feldolgozás és az értékesítés helyi vagy regionális szinten zajlik- jelentette ki dr. Felkai Beáta Olga, az Agrárminisztérium élelmiszeriparért és kereskedelempolitikáért felelős helyettes államtitkára a XXXII. Farmer-Expon tartott kerekasztal beszélgetésen, Debrecenben.
2022. november 15.
Napjaink égető kérdése az élelmiszer-ellátási rendszerek stabilitása, az, hogy hogyan és milyen módon juthatnak a fogyasztók friss, egészséges és megbízható forrásból származó élelmiszerhez. A MATE Kaposvári Campusán megrendezett II. Rövid Élelmiszer-ellátási Rendszer (REL) Expó és Konferencia ezekre az igényekre megoldást kínálók seregszemléje volt.