Rövid ellátási lánc a gyakorlatban – helyi termék a vendéglátásban

majort
2023. 10. 21., szo – 06:57

22 éve működik Nyíregyházán a Kemence Csárda, mely a kezdetektől arra törekszik, hogy ételeikhez használt alapanyagokat a legjobb minőségben saját maguk állítsák elő vagy közvetlenül termelőktől vásárolják.

Konyhájukon elsősorban a maguk által helyben - saját tanyájukon - megtermelt alapanyagaikat használják fel, így saját termelésű zöldségekből, gyümölcsökből, és tenyésztett szárnyasokból készülnek ételeik. Kuriózumnak számít vendégeik körében, hogy saját előállítású házi tojásból készítik egyes ételeiket. Rövid ellátási láncon keresztül szerzik be a marha és a borjúhúst. Minden esetben előtérbe helyezik a helyi ős- és kistermelők által kínált alapanyagok közvetlen beszerzését, mert vendéglátásukban szükség van még további helyben megtermelt termékre is. Így több mint 15 termelővel állnak napi kapcsolatban, akiktől tojást, hagymát, zöldségfélét, almát és egyéb hazai gyümölcsöket vásárolnak, ezzel is segítve a helyi őstermelők munkáját, további fennmaradását.

A vendégeik visszajelzései alapján úgy gondolják, hogy üzletpolitikájuk az évek során beigazolódott, termelési kedvük nem lankadt és jó kapcsolatot ápolnak a környékbeli termelőkkel. Ezt szeretnék tovább folytatni fogyasztóik elégedettségére. Céljuk, hogy az elmúlt 20 év kitartó munka után a mai napig is a termelőkkel való jó együttműködés legyen létezésük és hitvallásuk alapja. Egy olyan közös munka, termelői összefogás megvalósulása maradjon fent hosszú távon, amely nélkül elképzelhetetlen a jó minőségű hazai árualap biztosítás az éttermükben.

A nyíregyházi Helyi termék rendezvény helyszínét a Kemence Csárda biztosította.

További részletről itt olvashatnak.

 

Forrás: NAK/Szomi Edina
Fotó: Kemececsarda.hu