A hétvégén rendezik a tanyán élő családok országos találkozóját Tahitótfaluban

majort
2021. 07. 29., cs – 09:34

Családokat és szórakozni vágyókat várnak július 29. és augusztus 1. között a Szentendrei-szigeten található Tahitótfaluba, a váci révnél lévő Magyar Családi Gazdaság öko-tanyájára. A négynapos rendezvényen a kakukkfüves szürkemarha hamburger és rózsa szörp mellett számos érdekes programok közül válogathatnak az ideérkezők.


Lesz itt minden, amit a vidéki élet kínálhat, tanyasi, öko-gazdálkodásból származó ételek, rétesek, sajtok kóstoltatása, vására, őshonos magyar állatfajták, szekér- és fogathajtó versenyek, hucul-ösvény ügyességi lovas versenyek, bábelőadás kicsiknek és nagyoknak, játszóház, állatsimogató, baranta bemutató, muzeális és új mezőgazdasági gépek, szerszámok kiállítása, kerekasztal-beszélgetések az öko-gazdálkodás lehetőségeiről.


Péntek este a Greenfields ír néptánc bemutatót követően a Dobogókő együttes szórakoztatja a közönséget, szombat este pedig egy egész estét betöltő koncerttel érkezik Tóth Gabi. A rendezvény minden eseménye ingyenes és természetesen nem csak tanyán élőket várnak a szervezők.
A cél, hogy összehozzák, bemutassák, és népszerűsítsék a hazánkban élő, gazdálkodó, termelő családokat, akik értékes ismeretekkel rendelkeznek életmódjuk, az őket ért kihívások, a környezeti hatások okán. Az idei rendezvény középpontjában az öko-gazdálkodás és a rövid ellátási lánc áll, azaz a helyi termelők és a helyi fogyasztók összekapcsolásának lehetőségei.


Az eseményt hagyományőrző lovas bemutatók – málha és lovas ügyességi versenyek és hagyományos magyar harcművészeti bemutató, azaz baranta is színesítik. A kézműves vásáron helyi termelők mutatkoznak be termékeikkel, a gyermekeket játszóház és lovas bemutatók várják.

A rendezvény szakmai partnere az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat, szervezője a Magyar Családi Gazdaság.


Forrás: hellovidek.hu
Fotó: hellovidek.hu