Médiatár

A 10 részes 2-3 perces webre optimalizált kisfilmekben Forró Bence műsorvezető elkalauzolja Magyarország különböző településeire a nézőket, ahol a kiváló alapanyagok és ételek készülnek. Bepillantást nyerhetünk számos hagyományos magyar termék születésébe, például a badacsonytomaji Laposa birtok borászat értékmegőrző tevékenységébe, úgy, mint a neves bekölci csirke, a tarhosi liba, a hortobágyi hal, vagy a hagyományos zalai bivaly tenyésztés és a hozzájuk kapcsolódó gasztronómia világába.

 

Az Agrárminisztérium „Szárnyaló gazdaság" néven meghirdetett programjával összhangban, a galambhús fogyasztásának népszerűsítése érdekében, kiemelt jelentőségű a megfelelő kommunikációs csatornák igénybevételével történő fogyasztói tájékoztatás.

A tokaji-tállyai bor több évszázados múltra visszatekintő nemzetközi márka, mely megérdemli, hogy történelmi vonatkozásai is bemutatásra kerüljenek. A XVII. századtól a Tokaji borvidék történelmi gyökerei összefonódtak a cári Orosz Birodalommal a tállyai vidéken termett szőlő és a belőle készült bor által. A rendezvény célja Oroszország és Magyarország kereskedelmi kapcsolatainak feltérképezése a fennmaradt hiteles történelmi források által, valamint a magyar borok népszerűsítése az orosz piac számára.

Tokaj-Hegyalja a világ egyik legjobb adottságú borvidéke. A borvidéken működő borászatok, szolgáltatók célja a borvidék egyedülálló adottságait kihasználva, a dolgozók szakmai tudására, elhivatottságára építve, a hírnevének méltó termékek (legfőképpen borok) előállítása.
A pandémiás helyzet jelentős mértékben nehezítette a borászok és szőlőtermelők tevékenységét, támogatásuk – szakmai és marketing szempontból egyaránt – kiemelt fontosságú.

A magyar libamáj, mint Hungarikum, megkülönböztetésre, kiemelésre méltó érték, melyet a magyarságra méltán jellemző tulajdonságaival, egyediségével hangsúlyos produktumnak számít a hazai agrárgazdaságban. A Magyar Libamáj Szövetség gasztrofilm sorozatot készített, hogy népszerűsítse a magyar hízott libamáj fogyasztását, hogy az ne csupán külföldön, hanem a magyar háztartásokban is ismert és alkalmazott alapanyag lehessen.

A Szárnyaló Gazdaság - Húsgalamb Program és a galambhús fogyasztásának népszerűsítésére, olyan kisfilmek alkalmasak, amelyek nagy nézettséggel rendelkeznek, kifejezetten a hazai gasztronómia témáival, valamint az emberek szemléletformálásával foglalkoznak.
„Borbás Marcsi Konyhája”: Borbás Marcsi galambhús elkészítésével foglalkozó sorozata öt epizódot szentelt a galambhús fogyasztás népszerűsítésére, felhívva a figyelmet az egészséges életmódra, a tudatos húsfogyasztásra és a galambhús elkészítésének lehetőségeire.

Az Agrárminisztérium „Szárnyaló gazdaság" néven elindított programjával összhangban születtek meg a galambtenyésztéssel, a galambhús fogyasztásával foglalkozó kisfilm sorozatok, melynek két része a „Főzz Rácz Jenővel” címet viseli. 

Az Agrárminisztérium „Szárnyaló gazdaság" néven elindított programjával összhangban születtek meg a galambtenyésztéssel, a galambhús fogyasztásával foglalkozó kisfilm sorozatok.  A Szőke András nevével fémjelzett, tíz részes filmsorozatban az alkotók a galambtenyésztést és fogyasztást, a vidéki, falusi, kisvárosi, tanyavilágból érkező családcentrikus környezetet mutatják be. Elismert színművészek, elődadóművészek, művészek mesélik el a vidéki családi galambászat egyes, különleges történeteit, ösztönözve a fogyasztókat, hangsúlyozva, hogy a galambhús különleges és nagyon ízletes.

A 2021. március 25-én megrendezésre került „Magyar agrár-felsőoktatás aktuális kérdései” című online konferencia kiemelt célja az volt, hogy a párbeszéd lehetőségét biztosítsa az agrár felsőoktatás, valamint a munkáltató szervezetek kulcsszereplői között. Mindemelett nagy szerepet kapott a webináriumon a hazai agrár-felsőoktatás helyzetének, jövőbeni lehetőségeinek áttekintése, valamint hogy hogyan és mennyire lehet vonzóvá tenni a mezőgazdasági és az élelmiszeripari pályát.

2021. május 27.

A hazai agrártermékeknek a gasztronómia, és az élelmiszeripar jelenti az egyik legnagyobb felvevőpiacát. Sajnos az elmúlt év folyamán nem nyílhatott lehetőség olyan rendezvények szervezésére, amelyek a magyar nemzeti konyha tradícióinak megőrzésére, a hungarikumok vendéglátásba való minél szélesebb körű bevonási lehetőségeire koncentráltak volna. Ennek a hiányának pótlásaként került sor 2021. február 26-án az agrárium, a hungarikumok, és a gasztronómia kapcsolatát felölelő – Webinárium-Hungarikum 2021.