Kertmozi, napelemes kandelláber és műfüves sportpálya a balázstelki szálláshelyen

A balázstelki szálláshely fejlesztésének elsődleges célja a vendégek kényelmét és szórakozását szolgáló berendezések és felszerelések beszerzése volt. Szabadidős és sportolási lehetőségek nyújtásához beltéri és kültéri játékokat, úgy mint csocsó- és pingpongasztalt, trambulint, kempingezéshez pedig sátrakat és hálózsákokat szereztek be, valamint kialakítottak egy 15x28 méteres multifunkciós szabadidős füves pályát is.

A kültéri rendezvények megtartását immár egy 50 m2-es sátor teszi lehetővé, ezenfelül projektor, laptop és vetítővászon beszerzésével kerti vetítésekre is sor kerülhet. A fejlesztés részeként két napelemes kandelábert is elhelyeztek, a régiek helyére új kerti ülőbútorok kerültek, valamint az épület udvara dísznövényekkel szépült. A hatékonyabb működtetés céljából víztisztító berendezést és napelemes rendszert telepítettek, valamint korszerű háztartási berendezéseket és új konyhai bútorzatot építettek be.

Mindezek eredményeképpen a balázstelki szálláshely megújult környezetben, szabadidős és sportolási tevékenységek végzésére kiválóan alkalmas eszközellátottsággal várja a szórakozásra, pihenésre, kikapcsolódásra vágyó turisták, táborozók, diákok érkezését. A fejlesztés a Vidékfejlesztési Program keretén belül a Hajdúk Vidékfejlesztési Egyesülete - Környezeti adottságokra épülő turizmusfejlesztés című felhívása alapján valósult meg.

Forrás: Galambos Petra, Hajdu-Bihar megyei területi felelős