Turizmus

Igazi Matyó húsvét veszi kezdetét Mezőkövesden, ahol két napos programsorozat várja a kedves érdeklődőket. Gazdag és színes programokon, egy hamisítatlan, egyedi hangulatú népi fesztiválon vehetünk részt az esemény keretében. A hagyományos tavaszköszöntő, a csodálatos népviseletek, a húsvéti ételszentelés és kóstolás, a látványos egész napos folklór műsorok felejthetetlen élményt ígérnek a feltámadás ünnepén.
Magyarország Kormányának elkötelezett célja, hogy a „Megújuló vidék, megújuló agrárium” program keretében megerősítse a vidéki térségek gazdaságát. A program legújabb állomásaként megjelent a Nem mezőgazdasági tevékenységek diverzifikációja – Vidéki turizmus fejlesztése elnevezésű pályázati kiírás.

Az állami erdőgazdaságok az elmúlt évtizedben több mint húsz milliárd forintnyi turisztikai fejlesztést hajtottak végre, és további húsz milliárd forintnyi program előkészítése, megvalósítása zajlik - mondta az Agrárminisztérium erdőkért felelős államtitkára szombaton a Zempléni-hegységben található Rostallón, ahol átadták az Északerdő Zrt. kezelésében lévő Ökotudatos Nevelési Központot (RÖNK).

Befejeződött az a több elemből álló turisztikai fejlesztéssorozat Orosházán, amelyre a Békés vármegyei település 820 millió forint uniós forrást fordíthatott, közölte az önkormányzat az MTI-vel.
Ünnepélyes keretek között átadták a Szolnoki Vártörténeti Látogatóközpontot, amely a szolnoki vár öt különböző korszakát mutatja be a nagyközönségnek. Az eseményen Latorczai Csaba, a Közigazgatási és Területfejlesztési Minisztérium parlamenti államtitkára hangsúlyozta, hogy a szolnoki vár nem véletlenül kiemelt jelentőségű a nemzet emlékezetében.
Nagykörű, a Tisza-parti bájos település, mely Magyarország cseresznyéskertjeként is ismert, gazdag természeti szépségekben, valamint helyi gasztronómiai és kulturális programokban. Most egy új turisztikai attrakcióval várja az idelátogatókat: megnyitotta kapuit a Lombkoronaház és Sétány.
A börzsönyi kisvasút leghosszabb szakaszán részleges felújítása történt: mind a sínpályát, mind a mozdonyokat, mind a vasúthoz tartozó telephelyet sikerült megújítani. Rétvári Bence, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára, országgyűlési képviselő a felújított szobi telephely átadásán arról beszélt, még 2017-ben döntött úgy a kormány, hogy a Börzsöny és a Dunakanyar környékét turisztikailag kiemelt célterületté nyilvánítja és ehhez forrásokat is rendelt.
A Mátravasút mintegy 1,2 milliárd forintos kormányzati támogatással újult meg két szakaszban kezdve 2018-tól. Az Agrárminisztérium erdőkért és földügyekért felelős államtitkára, a Heves vármegyei Gyöngyösön tartott projektzáró eseményen beszámolt a fejlesztésekről, amelyek a vasúti pálya és a szerelvények teljes körű felújítását foglalták magukban.
Szendrői Városi Sport és Szabadidő Klub több évtizede működik, melynek Természetjáró szakosztálya 2004 januárjában 20 évvel ezelőtt alakult helyi lelkes lokálpatriótákból és természetet szerető emberekből.
Történelmi jelentőségű fejlesztések zajlanak mintegy 1,7 milliárd forint hazai forrásból a Tisza-tó térségében – mondta a Jász-Nagykun-Szolnok Vármegyei Közgyűlés elnöke Szolnokon a sajtótájékoztatón.