Átadták a „Virágos Magyarország” fődíjait

majort
2021. 12. 03., p – 10:35

Átadták a 28. Virágos Magyarország verseny négy fődíját, a Magyar Turisztikai Ügynökség két különdíját és a fővédnöki díjat, ezzel lezárult az ország legnagyobb környezetszépítő megmérettetésének idei fordulója – közölte a Magyar Turisztikai Ügynökség az MTI-vel.


A járványhelyzetre tekintettel az idén szűk körben, a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) budapesti székházában tartották az ünnepélyes díjátadót, amelyen a fődíjakat Borbás Marcsi, a Virágos Magyarország Verseny fővédnöke, valamint Dömötör Tamás kormányfőtanácsos, a szervezőbizottság elnöke adta át.


A 30 ezer főnél népesebb városok kategóriájában Nagykanizsa nyerte a fődíjat, a kisebb városok közül Veresegyház került ki győztesen. A kétezer lakosnál nagyobb falvak közül Etyek vehette át a díjat, a kisebb falvak közül pedig Buzsák kapta az elismerést.


Az MTÜ különdíját Makó kapta a városok közül, Poroszló a falvak kategóriában jeleskedett, a fővédnöki díj pedig Szentbékkállához került – áll a közleményben.


Az idén 28. alkalommal megrendezett versenyre több mint 320 pályázat érkezett, a szeptember végi kihirdetést követően a szakmai zsűri 49 elismerést osztott ki. Az értékes szakmai díjakat személyesen adták át a szervezőbizottság tagjai a díjakat felajánló szervezetek és intézmények, illetve a minisztériumok képviseletében. Emellett az MTÜ elismeréseként a főbb kategóriák díjazottjai közül 30 település részesült 300 ezer és 1 millió forint közötti támogatásban.


A jövő évi versenyt várhatóan jövő márciusban írják ki. A települések vezetőinek visszajelzései alapján a helyi közösségek már készülnek a 29. Virágos Magyarország versenyre, amelyen ismét felhívhatják a figyelmet településük gondozott közterületeikre.


A 2021. évi Virágos Magyarország díjátadóiról a verseny Facebook-oldalán olvashatnak, a díjazottak teljes névsora pedig a honlapon érhető el.


Forrás: Sokszínű vidék
Fotó: Sokszínű vidék