Szüreti mulatság várja ma a szőlő szerelmeseit

majort
2021. 09. 11., szo – 07:31

Veterángép-találkozó és szüreti mulatság lesz szombaton, Vácrátóton. A Nemzeti Botanikus Kert és a rendezvény helyszíne között egy Ikarus 311-es busz szállítja majd a látogatókat 11 órától, óránként kétszer. A rendezvény keretében veterán járműveket és mezőgazdasági munkagépeket is láthatnak az érdeklődők.


Spiegelhalter László, a község polgármestere elmondta, hogy a programok 9 órakor kezdődnek a Gárdonyi Géza Rendezvényközpont melletti területen, ahol mintegy 70 különleges, jó állapotú veterán járművet és mezőgazdasági munkagépet tekinthetnek meg az érdeklődők. 


A gyermekes családok számára továbbá hagyományőrző programokkal, kézműves foglalkozással, ügyességi játékokkal és népi játszóházzal is készülnek.  Lehet majd mustot préselni, valamint az őszi mezőgazdasági munkákhoz kapcsolódó tevékenységeket, például a kukirocaháncsolást is kipróbálhatják az érdeklődők.


Ezenkívül népviseletben tartják meg a hagyományosan szüreti, lovas felvonulást, valamint főzőversenyek és kemencében sült finomságok is várják a látogatókat. A kisgyerekeket a Habakuk Bábszínház szórakoztatja, a koncerteket pedig a Hagyományőrző Kelevézek, Kovácsovics Fruzsina és zenekara, a Dance Folk és az Urban Verbunk biztosítják. A mulatságot szüreti bál zárja.


A rendezvény fővédnöke Rétvári Bence, a térség országgyűlési képviselője, a rendezvény szakmai partnere pedig a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.


Forrás: kemma.hu
Fotó: kemma.hu