Villányi vörösbor szerzett nemzetközi elismerést

majort
2021. 07. 19., h – 06:12

Az 1994 óta évente megrendezett, az idén Luxembourgban tartott Concours Mondial de Bruxelles (CMB) a világ egyik legnagyobb presztízsű borversenye. A nemzetközi borversenyen a vörösbor kategóriában a magyar Jammertal Borbirtok 2015-ös Cassiopeia Merlot-ja kapta a legmagasabb pontszámot 2021-ben, ezzel elnyerte a „Grand Gold Medal Revelation Red Wine” díjat.


A több szőlészeti és borászati céget összefogó villányi családi holding közleménye szerint a „világsiker értékét mutatja, hogy ilyen nyílt kategóriában, és a verseny történetében először kapta magyar vörösbor ezt a díjat”, emellett „hasonló presztízsű nemzetközi borversenyen sem érte el nyílt kategóriában magyar vörösbor a legmagasabb kiosztott értékelési pontszámot”.    


A kommüniké szerint az idei CMB-n 672 francia, 507 spanyol, 389 olasz és 335 portugál érem született, de a – 10 000 tételt számláló – megmérettetés végeredménye „azt mutatja, hogy a világ legjobb vörösbora magyar lett”.  


Mint írták, a CMB elsődleges célja, hogy garanciát nyújtson a fogyasztóknak: objektíven díjazza azokat a kifogástalan minőségű borokat, amelyek valóban kiemelkedő italélményt nyújtanak. Az MTI érdeklődésére a villányi, magyar tulajdonú, hat céget tömörítő, 85 hektáron gazdálkodó, évi 550-600 ezer palackot forgalmazó Jammertal Borbirtok közölte: a pandémiát követően fellendülésre számítanak, egyúttal számolnak a tudatos fizetőképes vásárlói réteg szélesedésével, céljuk a német nyelvterületű és skandináv piacokra való belépés.


A családi holding részeként a borok előállításával foglalkozó Wunderlich Borászati Kft. tervei között szerepel a termelőegységek teljes körű klimatizálása, emellett innovatív borkészítési technológiákba fektetnek be, s jól képzett, elhivatott borászati szakemberek felvételét tervezik a jövőben.


Forrás: MTI
Fotó:jammertal.blog.hu