Gastrochili: azoknak, akik ereiben kapszaicin folyik

A Gastrochili története 2014-ben kezdődött, mikor Dávid egy chilis ételt szeretett volna főzni. Elindult Pécsen, hogy beszerezze ezt az igen erős alapanyagot, de sehol nem talált. Ekkor arra az elhatározásra jutott, hogy chili termékekkel fog foglalkozni. Az internetről kitanulta a készítés fortélyait és már főzte is a szószokat. Már az első évben 138 darab palánta foglalta el a fél szobát.

Szerencsére a házuk mögött található egy 2000 m2–es kert, ahol régebben szőlőt termesztettek. A talaj viszont alkalmatlan volt a chili termesztéshez, Dávidéknak így rengeteget kellett dolgozniuk azon, hogy megfelelő közeget biztosítsanak a növényeiknek. A folyamatos bővítés miatt szükségük volt egy új terület bevonására is. Így már 2800 tő chilit – köztük a világ legerősebb paprikáival is – paradicsomot és kápiát ültettek a két területen.

Termékeik széles skálán mozognak. Megtalálhatóak a mindenki által kedvelt és keresett szószok, de savanyúságok, szárított paprikák és krémeket is árulnak. Fontos számukra, hogy mindig változatosak legyenek és újdonságokkal szolgáljanak az érdeklődők számára. 

Forrás: Rittlinger Anita, Baranya megyei területi felelős, fotó: facebook.com/gastrochili