A gyerekek vették át a felújított játszóteret Csengelén

majort
2024. 07. 29., h – 08:37

A közelmúltban készültek el Csengelén a faluház mögötti játszótér felújításával. A tavasszal megkezdett munka azért vált időszerűvé – tudtuk meg Tóth Tibor polgármestertől –, mert az eszközök fából lévő részei elkorhadtak.

A munkát a játékok szétszedésével kezdték, utána legyártatták a fa alkatrészeket, majd újra összeállították a felcsiszolt és lefestett 9 játékelemet, amelyek aztán visszakerültek a helyükre. A rekonstrukció jegyében gyorsan növő, hamar árnyékot adó és a szárazságot jól tűrő fákat is ültettek a játszótérre.

A most felújított játszótér „pályafutása” 2008-ban az Árpád utcán kezdődött, ott alakították ki, majd közel 10 esztendő múlva telepítették át a játékokat a faluház mögé. Mintegy 1,5 évvel ezelőtt az Árpád utcán újra megépítették a játszóteret, a szülőkre is gondolva már padokkal és WiFi-vel, így már kettő közül választhatnak a helyi gyerekek Csengelén. A saját forrásból végrehajtott rekonstrukció költségei közelítik a 700 ezer forintot, a büdzséből megemlíthetjük a 127 ezer forintos felülvizsgálati díjat, 15 ezerért vettek új játékokat a homokozóba, utóbbiból pedig – mert már annyira tönkrement –, újat kellett vásárolni 250 ezer forintért.

Hivatalos átadó ünnepséget nem tartottak, a „ceremóniát” az helyettesítette, hogy a gyerekek és családjaik ismét birtokba vették a megújult játszóteret.

 

Forrás: Délmagyar
Fotó: Imre Péter