Anya-lánya Kreatív Textilcsodái: Egyedi Kézműves Termékek Vállalkozása

majort
2024. 07. 11., cs – 10:30

Egy kis faluban kezdődött a dédimamával a kézműves hagyomány, mely generációkon átívelve jutott el az ükunokához. A történetben anya és lánya önmagukat testesítik meg a kiváló minőségű, egyedi textiltermékeken keresztül, így szerezve örömet vásárlóiknak.

Ez a vállalkozás 2010-ben kezdődött, amikor is Pachné Szévald Rózsa, akinek az eredeti szakmája női ruhakészítő, úgy döntött a hobbijából munkát, lehetőséget teremt. Az alkotás öröme és a szabad időbeosztás lehetősége vonzotta a vállalkozói élet felé. Rózsa lánya, Dorina ekkor már majdnem 10 éves volt, és örömmel varrogatott édesanyjával és nagymamájával. 12-13 évesen már segített az árusításban, így hamar közös vállalkozássá nőtte ki magát a „kézműveskedés”.

Az anya-lánya páros számára a legizgalmasabb része a közös tervezés és az új termékek megalkotása volt. Kézműves vásárokon és fesztiválokon együtt árusítottak, és ezek az események nemcsak közös programok, hanem a családi vállalkozás csúcspontjai is voltak. A hosszú, kreatív munkanapok és a vásárok izgalma összekovácsolta őket, és megerősítette a közös szenvedélyüket a varrás iránt. Egyedi termékeik elnevezésénél különösen fontosnak tartották, hogy a név visszatükrözze a magyarságot, a kiváló minőséget, a megbízhatóságot és a sokéves tapasztalatot. Így született meg a "Rózsa Műhelye" név, amely tökéletesen kifejezi mindazt az értéket és hagyományt, amit a családi vállalkozás képvisel. Termékeik OEKO-TEX standard minősítéssel rendelkező angol, amerikai, holland és német anyagokból készülnek, köztük különféle pamutvásznakból és vízlepergető anyagokból. A tömőanyagként használt szilikonizált poliésztergolyók különösen praktikusak, mert megakadályozzák a por és a pollen megtapadását, valamint az atkák megtelepedését. Minden termékük mosható, így hosszú távon is megőrzik frissességüket.

A gyermekek számára készült termékek különlegessége, hogy készségfejlesztő elemekkel vannak ellátva, melyek játékosan segítik a babák látás-, tapintás- és kézkoordinációjának fejlődését. Dorina hisz abban, hogy a magyar kézműves ipart érdemes támogatni a nagyvállalatok helyett. Egy kézzel készített termék sokkal személyesebb, hiszen láthatod, hol és hogyan készül, és az egyedi megrendelések során teljesen a te stílusodra szabhatják. Ez egy egészen különleges élmény, amelyet a tömeggyártott termékek sosem tudnak nyújtani. Rózsa olyan textil termékeket igyekszik alkotni, amelyek praktikusak, egyediek, minőségi és igényesek, minden korosztály számára. A mesebeli világtól a mindennapokban hasznos tárgyakig minden megtalálható kínálatában. A babáknak szánt termékek esetében különösen fontos számára, hogy fejlesztő hatásúak legyenek, és az allergiás gyermekek is biztonsággal játszhassanak velük.

Kézműves termékeiket webáruházukban, a www.rozsamuhelye.hu oldalon  megtalálhatók, emellett  a @email email címen is fogadnak rendelést. A közösségi média platformjain is megjelennek, ilyen a Facebook, handmade, Instagram, Pinterest.

Jövőbeni terveik között szerepel, hogy minél több emberrel megismertessék a Rózsa Műhelye csodálatos termékeit. Nemrégiben bővítették gépparkjukat és fejlesztik webáruházukat, hogy még színvonalasabb szolgáltatást nyújtsanak. Már tervezés alatt állnak a workshopok is, ahol az érdeklődők bepillantást nyerhetnek a kézműves technikák világába. Emellett szeretnének több pályázaton részt venni, hogy folyamatosan fejlődhessenek. Nagy álmaik között szerepel, hogy a belföldi és külföldi fesztiválokon is bemutathassák termékeiket, és minél több emberrel megoszthassák a kézművesség örömét.

 

Szerző: Szigeti Tamás
Fotó: Szigeti Tamás