Nagyvárosból vidékre költözve készítik az egészséges sajtokat

majort
2024. 07. 07., v – 09:05

Az Újcsanáloson sajtkészítéssel foglalkozó Rácz Miklós Tamás miskolci „öltönyös” munkahelyét feladva költözött a településre és teremtette meg családja segítségével a már méltán híres Borsodi Sajtműhely alapjait.

A kisüzemben kézműves módszerekkel készítenek kiváló minőségű, juh- és kecsketejből előállított sajtokat, amelyeket aztán részben állandó magán vevőkörük részére, másrészben vásárokon értékesítenek, de szállítottak már termékeikből Michelin-csillagos éttermek számára is. Saját állatállomány révén nyerik az alapanyagot, így annak minőségére is folyamatos rálátásuk van.

„45 évig, városi emberként a nagyüzemi, élelmiszergyárak által előállított tartósított, vegyszerezett, stabilizált, színezékekkel és egyéb adalékokkal dúsított készítményeket fogyasztottam, aminek a saját- és a családom egészsége látta kárát.” mondja Rácz Miklós Tamás.
A táplálkozás hatással van testünk minden sejtjére. A sejtek szöveteket hoznak létre, a szövetek pedig szerveket, melyekből egész szerv- rendszerek épülnek fel. Ha ezek a rendszerek optimálisan működnek, akkor a testünk "egészségesnek" mondható.

Küldetésük, hogy vegyszer- és tartósítószer-mentes, egészséges ételeket készítsenek vásárlóiknak és önmagunknak egyaránt.

Az egészségtelen, vegyszeres, túlzottan tartósított vagy szintetikus adalékokkal kevert táplálékok a sejtekben, szövetekben és szerveinkben (általánosan a testünkben) súlyos lerakódásokat, károsodásokat okozhatnak. Ezért családjával úgy döntöttek, hogy ebből elég volt és vidékre költöznek a megyeszékhelyről.

Állataik (juhok és kecskék) szabad tartásban nevelkednek, mert vallják, hogy csak “jókedvű”, egészséges állatoktól van jó tej, megfelelő sajt alapanyag, amiből különféle sajtokat készítenek.

Miklós évek óta foglalkozik sajtkészítéssel, állatai (juhok és kecskék) rendszeresen állatorvosi ellenőrzést (vérvizsgálat, féregtelenítés, általános kondíció, stb.) kapnak. Vallja, hogy csak "jókedvű", egészséges állatoktól van jó tej, megfelelő sajt alapanyag, amiből különféle sajtokat készítenek.

A vásárlóik többféle sajttípussal és fűszerezéssel is megismerkedhetnek a juh- és kecske- sajtjaik fogyasztásakor. Minden terméküknél egyedi ízvilág kialakítására törekszenek. A hagyományos friss sajtoktól a fűszeres sajtokon át, a füstölttől egészen a hosszan érlelt sajtokig.

Termékeikkel ismert borházak kóstolóin is találkozhatnak a vásárlók.

A 100%-os juh- és kecsketejből, vegyszer és tartósítószer mentes sajtféleségek készülnek!

Ha kapcsolatba szeretne lépni velük:

@email
+36 30 687 9254

Facebook oldal:
https://www.facebook.com/termeloisajtok/

 

Szerző: Tóth Ágnes
Forrás: Rácz Miklós Tamás  
Fotó: Rácz Miklós Tamás