Díjat nyert a mátészalkai gyümölcsfeldolgozó cég, ahol az alma magját is újra felhasználják

majort
2024. 06. 22., szo – 10:03

Ünnepelhetett a mátészalkai Nobilis Zrt., mert az EcoVadis, a világ legnagyobb üzleti fenntarthatósági minősítő szolgáltatója ezüstéremmel jutalmazta céget a környezetvédelem téren tett erőfeszítéseik elismeréseként. A családi vállalkozás tulajdonosai és vezetői 1992 óta foglalkoznak szárított alma és meggy előállításával.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei cég közel 30 féle szárított gyümölcsféleséget illetve olajos magvat állít elő különböző formában.

A tradicionális családi vállalkozás, melynek tulajdonosai és vezetői 1992 óta foglalkoznak szárított alma és meggy előállításával, több mint egy évtizede zéró hulladékképzéssel dolgoznak a gyártási folyamatokban - írta a Szon.hu. Mindent újra felhasználnak az alma magjától és héjától kezdve a meggymagig. Az elismeréssel a cég felkerült az EcoVadis globális TOP 15% fenntartható élelmiszergyártó vállalatok ranglistájára.

Ez az elismerés megerősíti elkötelezettségünket a környezetvédelem és a fenntartható üzleti gyakorlatok iránt. Köszönjük minden munkatársunknak és partnerünknek, akik hozzájárultak ehhez a sikerhez – mondta a lapnak Novák Éva, a társaság egyik tulajdonosa.

Az üzem a dél-nyírségi és szatmári tájegység peremén fekszik, az alma, a szilva és a meggy hazájában. Ez a régió világhírű termőhelye a kitűnő ízharmóniájú gyümölcsféleségeknek.

Ezekkel foglalkozik a társaság

A cég IFS és BRC rendszereket működtet és közel 30 féle szárított gyümölcsféleséget illetve olajos magvat állít elő különböző formában. Ezeket a termékeket kívánság szerint aprítják, pörkölik, mézzel vagy csokoládéval vonják be, kielégítve az élelmiszeripari felhasználók igényeit is - írták a weboldalukon.

Több mint egy évtizede zéró hulladékképzéssel dolgoznak az alma és a meggy gyártási folyamataiban, mindent újra felhasználva az alma magtól és héjtól kezdve a meggymagig.

A Nobilis Zrt.-t 2023-ban a fenntarthatósági erőfeszítéseinek elismeréseként az ECOVADIS bronzéremmel jutalmazta. A bronz besorolásunkkal már az iparági átlag 72. percentilisében voltak (csak 1 ponttal maradtunk el a SILVER minősítés megszerzésétől), és arra törekedtek, hogy ezt a pontszámot 2024-ben tovább javítsuk. Ez sikerült is.

A Nobilis termékei összesen 18 európai országban, (a szomszédos országokon kívül többek között Németország, Norvégia, Dánia, Finnország, Hollandia, Egyesült Királyság, Olaszország, Spanyolország, Portugália), illetve Japánban és Kanadában vásárolhatók meg - írták.

 

Forrás: Margó.hu
Fotó: Nobilis Zrt