Nagykörű új attrakciója: megnyílt a lenyűgöző Lombkoronaház és Sétány

majort
2024. 05. 24., p – 11:10

Nagykörű, a Tisza-parti bájos település, mely Magyarország cseresznyéskertjeként is ismert, gazdag természeti szépségekben, valamint helyi gasztronómiai és kulturális programokban. Most egy új turisztikai attrakcióval várja az idelátogatókat: megnyitotta kapuit a Lombkoronaház és Sétány.

A Lombkorona sétány Nagykörűben a Tisza-partján, a gáttöltés és a kishajó kikötő között található. Ez az új látványosság 8 méteres magasságban, 240 méter hosszú sétányon vezet át az ártéri erdő lombjai között. A sétányhoz egy vendéglátóhely is tartozik, amely egyedülálló élményt nyújt az ide látogatóknak.

A modern építmény célja, hogy ötvözze az öko-, vízi, aktív- és kulturális turizmust egy komplex épületegyüttes formájában. A Lombkoronaház és sétány nem csak egy újabb látványosság, hanem egy valódi turisztikai és kulturális központ, amely hozzájárul a helyi gazdaság fellendítéséhez és az idelátogatók szórakoztatásához.

Élményszerzés különleges szemszögből

A 240 méter hosszú, 8 méter magas sétány és a hozzá tartozó játszótér és vendéglátóhely lehetővé teszi a Tisza-part és az ártéri terület felfedezését egy különleges szemszögből. A sétány nyitva tartását nem befolyásolja a Tisza ingadozó vízállása, így az év bármely szakában látogatható.

A Lombkoronaház épületében multifunkciós rendezvényteret és melegkonyhás éttermet alakítottak ki, amelyhez egy fedett és egy nyitott terasz is tartozik. Az étterem mellett található tájboltban kézműves termékeket árusítanak, és a gyerekek számára játszóteret biztosítanak.

Ez a különleges kilátó nem csak egy új perspektívát nyújt a természetre, hanem bővíti Nagykörű turisztikai kínálatát is. A település kerékpárral is könnyen elérhető: a Tisza-tótól Kisköréről a legrövidebb az út, de Szolnokról is könnyedén megközelíthető a gáton.

Nagykörű új büszkesége, a Lombkoronaház és sétány, minden bizonnyal sok látogatót vonz majd, és tovább gazdagítja a település turisztikai kínálatát.

 

Forrás: Csodálatos Magyarország/ Halász Gabi
Fotó: Nagykörűi Lombkoronasétány