Állattartó telep megújítása Kistényen

majort
2024. 05. 12., v – 12:29

A Vidékfejlesztési Program keretén belül a Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága, mint Támogató által 2021.04.28 napján meghirdetett, Állattartó telepek megújításának támogatása című, VP2-4.1.1.9-21 kódszámú felhívás alapján, Kistény Mezőgazdasági Szolgáltató Kft, 2021-ben támogatási kérelmet nyújtott be, a kérelmet a támogató elbírálta, és a Kistény Kft-t támogatásra alkalmasnak minősítette.

A Kistény Kft. Szarvasmarhatartó telepének korszerűsítését, mezőgazdasági üzemének, gazdasági teljesítményének növelését és a szerkezetátalakítását helyezte fókuszba. A projekt teljes költsége: nettó 97.072.738 Ft volt. A Támogatás intenzitása: 50,00 %. Az összegből szarvasmarha telephez kapcsolódóan beszereztek a mindennapos munkához szükséges gépeket, eszközöket, úgy, mint: körbálázó, fűkasza, rendképző, hengerbála etető, bálaszállító pótkocsi, siló és takarmányszállító Mezőgazdasági vontató napelemes kandeláber. Továbbá sor került a takarmány tér felújítására is. A beruházás során beszerzett gépek és eszközök esetében igyekeztek magas színvonalat és minőséget nyújtó cégektől beszerezni a gépeket. A Projekt fizikai befejezése 2023.12.31-ig a megadott határidőig megtörtént.

A pályázat hozzájárult a telep működési színvonalának és hatékonyságának növeléséhez, mely fontos szerepet játszik az állatok ellátásában, gondozásában és a földek művelésében.

 

Szerző: Szigeti Tamás
Fotó: Szigeti Tamás