Kolbásztöltő verseny szórakoztató programokkal Pacsán

majort
2024. 04. 10., sze – 10:26

Kolbásztöltő versenyt rendeztek szombaton Pacsán, amelynek fő szervezője az Ifjú Gazdák Zala Megyei Gazdaköre volt. A Kiss Dénes Városi Könyvtár udvarán tartott jótékonysági rendezvényen szórakoztató programokkal, valamint húsos káposztával és sült kolbásszal várták a közönséget.

Az Ifjú Gazdák Zala Megyei Gazdaköre elkötelezett a helyi és a vármegyei szakmai rendezvények és a közösségi élet felpezsdítésében, melynek jegyében rendezték meg a pacsai kolbásztöltő versenyt a Városunkért Egyesülettel és más civil szervezetekkel karöltve, mondta el Kelenik Levente, a gazdakör elnöke. Ez egy jótékonysági rendezvény; az ételjegyek bevételét támogatásokra kívánják fordítani. Az eseményt több cég és magánszemély szponzorálta. A kolbásztöltés alapanyagát az Új Palini-Hús Zrt. biztosította. A gyerekek ajándékba kapták az orbányosfaik által készített kürtőskalácsot, amelyhez a lisztet a tüskeszentpéteri malom adta. Az Ültess gyümölcsfát program keretében a CsengőAlma Kft. és a Golden Garden Invest Kft. jóvoltából 500 almafához jutottak, amelyből 2-2 csemete jutott az érkező családoknak.

Céljuk a helyi közösség erősítése

Az első disznótoros összeröffenést tavaly még egyedül szervezte meg a Városunkért Egyesület, s ezt a viszi tovább a pacsai kolbásztöltő versennyel az Ifjú Gazdák Zala Megyei Gazdaköre, egészítette ki Sabján Péter. A Városunkért Egyesület elnöke kiemelte, céljuk a helyi közösség erősítése és a generációk közötti kapcsolatépítés. Ez a rendezvény is ezt szolgálja. A fiatalok ismerjék meg a hagyományokat az idősebbektől és maradjanak Pacsán, hiszen tőlük függ a város jövője.

Sulyok Enikő, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Vas vármegyei területi felelőse azt hangsúlyozta, minden ilyen rendezvénynek közösségépítő szerepe van. Nagyon fontos ez, mert a vidék az összetartó közösségek által tud csak erősödni.

Hét csapat nevezett

A kolbásztöltő versenyre hét csapat nevezett, öt helyi és kettő Vas vármegyei, a Kőszegi Ostromnapok Egyesület és Nemescsó község csapata. A nemescsóiak, valamint a Városunkért Egyesület csapata kapott arany minősítést a zsűritől, amelynek tagjai Tatár Attila, a hévízi Lotus Therme Hotel vezető séfje, Járfás Andrea, a zalaegerszegi Báthory-technikum szakmai oktatója és Molnár Mónika, a pacsai önkormányzati konyha intézményvezetője voltak. A zsűri ezüst és bronz minősítéseket is kiosztott, és jutalmazta a legfiatalabb kolbásztöltőt, Oláh Milost, a pacsai ificsapat tagját.

A rendezvényen fellépett a pacsai táncosok kis és nagy csapatja, valamint a Zalaapáti Boróka Néptáncegyüttes.

 

Forrás: ZAOL
Fotó: Antal Lívia