Csomagolási technológiák a kisüzemi élelmiszer-előállítóknak – 6 részes cikksorozat indul

majort
2024. 02. 13., k – 08:55

A 6 részes cikksorozatunk bemutatja a hazánkban fejlesztett és gyártott, kifejezetten a kistermelői értékesítést segítő innovatív csomagológépek és technológiai berendezések működését.

 A kistermelői élelmiszer- előállításának és értékesítésének jogszabályi változása lehetőséget teremt, hogy a kistermelői élelmiszerek a fogyasztókhoz a lehető legrövidebb úton eljussanak, akár csomagküldő kereskedelem vagy átadóponton történő átvétel útján.

A termékek értékesítéséhez, szállításához és a fogyasztók bizalmának megőrzéséhez az általános higiéniai feltételeken túl kiemelt fontosságú a biztonságos csomagolás. A gyártóknak és a fejlesztőknek követni kell az innovatív és környezetbarát megoldásokat mind a csomagolóanyagok, mind a csomagoló berendezések tekintetében egyaránt.

A 6 részes cikksorozatban részletezzük a magyar előállítású félautomata csomagoló- és töltőgépeket egészen az automatikus csomagolóvonallá, töltősorrá fejlesztett változatig elősegítve a kistermelői- és kisüzemi élelmiszer-előállítók élelmiszer-csomagolásának technológiai igényeit.

 A csomagoló- és töltőgépek között bemutatjuk a folyadéktöltő-, tégelytöltő gépeket, a kartonhajtogató- és ragasztó gépeket, valamint a félautomata- és automata tömlőtasakos csomagológépeket, de kitérünk a mérleges-, csigás adagolóval működő csomagológépekre, a zsugorfóliázó-, és címkéző berendezésekre, továbbá a szállító szalagokra, dátumozókra és egyedi megrendelésre készült gépekre is.

A berendezések részletes bemutatása cikksorozatunk 1-6 részében találhatók meg. A gépekről konzultálni személyesen a III. REL Expo konferencia és kiállítás keretében van lehetőség 2023. február 29-én Jakabszálláson.

A cikksorozatban megjelent cikkek:

 

Forrás: NAK/Szomi Edina
Fotó: MSK Strech