Átadták Sukorón az óvoda és bölcsőde új épületét

majort
2024. 02. 02., p – 10:14

Birtokba vették a gyermekek Sukorón az új óvoda és bölcsőde épületét. Az ünnepélyes átadóra kedden reggel került sor.

Kedden reggel ünnepélyes keretek között adta át az új óvoda és bölcsőde épületét Sukorón - többek mellett - Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke, Tessely Zoltán országgyűlési képviselő, Tanárki Gábor főispán, Mészárosné Hegyi Gyöngyi polgármester, Törzsökné Vidovits Tímea intézményvezető, Récsei Norbert István plébános, Kardos Ábel lelkipásztor és a sukorói kisgyermekek és szülők.

A település eddigi legnagyobb összegű, mintegy 800 millió forintos fejlesztése a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program 535 millió forintos, valamint Magyarország Kormányának 180 millió forintos támogatásával, illetve Sukoró Község Önkormányzatának 81 millió forintos saját hozzájárulásával valósult meg.

A fejlesztés eredményeként 24 új bölcsődei és 50 óvodai férőhellyel bővült a község nevelési intézményének kapacitása. Ezen kívül tornaszoba, tálalókonyha és parkolók is kialakításra kerültek, valamint bútorok, kinti és benti játékok, illetve fejlesztőseszközök is beszerzésre kerültek.

Dr. Molnár Krisztián, a Fejér Vármegyei Közgyűlés elnöke az átadón elhangzott beszédében köszönetet mondott Magyarország Kormányának a támogatásért, Tessely Zoltán országgyűlési képviselőnek a támogatás megszerzésében nyújtott erőfeszítéséért, valamint mindenkinek, aki részt vett a fejlesztés megvalósításában, és azt kívánta a sukorói kisgyermekeknek és az intézmény dolgozóinak, használják örömmel, jó egészségben a szép, modern épületet. Mint azt a vármegyei közgyűlés elnöke hozzátette, a következő nagy közös cél a nyolc osztályos általános iskola kialakítása Sukorón.

 

Forrás: fejer.hu
Fotó: fejer.hu