A Vidékfejlesztési Program keretében játszótér épült Vácdukán

majort
2024. 01. 03., sze – 10:16

A vidéki közösségek ereje a közösségi összefogásban és az életminőség javításában rejlik. Vácduka, egy olyan kis település, ahol a családok már régen hiányoltak a faluból egy játszóteret, hogy gyermekeiknek egészséges szórakozási lehetőséget biztosíthassanak a szabadlevegőn.

Egy helyi kezdeményezés, a Településünk Védelmében Egyesület és Vácduka Község Önkormányzata összefogott, hogy a Vidékfejlesztési Program VP6-19.2.1.-36-3-17 kódszámú pályázatának támogatásával, létrehozzanak egy régóta várt játszóteret a faluban. Ez az összefogás lehetővé tette, hogy a település lakói számára egy olyan közösségi teret alakítsanak ki, ahol a gyermekek szabadidős tevékenységekre és tömegsportra alkalmas berendezéseket találnak.

A játszótér megvalósítása során különféle játszóelemek kerültek beszerzésre és telepítésre, melyek hozzájárulnak a gyermekek játékhoz és szórakozáshoz. Rugós ügetők, lovacska, homokozó, dia mászóvár és judit babaházak emelik a játszótér színvonalát, hogy minden korosztály találjon számára megfelelő elfoglaltságot.

A játszótér létrehozása nem csupán gyermekeknek kínál új lehetőségeket, hanem javítja a település egészének életminőségét. A vidéki értékek megőrzése és azok értékelése fontos cél a nagyváros közelsége mellett. Ez a projekt hozzájárul a családok jobb időtöltéséhez, mivel mostantól a vidéki kisfaluban is van egy közösségi terület, ahol a gyermekek biztonságosan játszhatnak és a szülők is kellemesen tölthetik az idejüket.

Így a fejlesztés nem csupán játékot és szórakozást kínál, hanem közösségi térként is szolgál, ahol a családok találkozhatnak és együtt tölthetnek el időt. A település fejlesztése során ez a lépés egyértelműen emeli a falu életminőségét és erősíti az itt élő emberek közösségi kapcsolatait.  

 

Szerző: Fieszl Csaba
Fotó: Fieszl Csaba