Zselici kincs: A SOMOGYI SOM Különlegességei

majort
2023. 12. 23., szo – 09:26

Egy regionális kiállításon találkozhattam Tóth Péter Szabolccsal a kaposvári piaccsarnokban aki egy különleges termékével azonnal felkeltette az érdeklődésemet. Egy olyan gyümölcsöt hozott, amellyel már hosszú ideje nem találkoztam- a somot.

A som hazánk őshonos növénye, mely rég elfeledett gyümölcs volt már azutóbbi időben. Az ősi somnak hosszú története van, régen nagyobb jelentőséggel bírt a gyümölcsök között. Ezt a különlegességet Tóth Péter Szabolcs és családja hét évvel ezelőtt kezdték el ültetni Somogy megye dombjain, pontosabban Zselicszentpálon, családi gazdaságuk terültén.

Az agrármérnök házaspár egy olyan megoldást keresett, amely nem csupán a meglévő tőkéjüket és termőterületüket hasznosítja, hanem lehetőséget kínál a belső kreativitásuk kibontakoztatására is. Céljuk egy olyan termelési folyamat kialakítása volt, melynek végeredményeként egy teljesen egyedi, a termelői munka gyümölcseként létrejövő, a Zselic természeti adottságaiba tökéletesen illeszkedő, egészséges és különleges terméket hoznak létre.

Ez a különleges termelési folyamat hosszú távon fenntartható és harmóniában van a természettel, hosszú évtizedekig termőképes ültetvényeket hoz létre. Nem pusztán intenzív ültetvény, hanem inkább egy megálmodott liget, ahol a növények számára bőséges tér áll rendelkezésre. Ez az oázis nemcsak a gazdák számára, hanem a zselici táj szerelmesei és a három gyermekük számára is különleges lehetőségeket rejt magában.

A család már számos étteremmel és szállodával áll kapcsolatban, ahol termékeiket értékesítik. Termékeik jó példát adnak arra, hogy valódi kereslet van a minőségi, termelői termékekre. A SOMOGYI SOM kínálata kézzelfogható bizonyíték arra, hogy a különlegesség és a minőség mindig keresett és kívánatos marad a fogyasztók körében.

Termékeikről és róluk bővebben olvashatnak a https://somliget.hu/ oldalon.

 

Szerző: Tardi Csaba
Forrás: https://somliget.hu/
Fotó: facebook.com/Somliget