Somogyjádi Ballér Mézespuszedli: kézzel készített ízélmény a méz szerelmeseinek

majort
2023. 11. 12., v – 07:03

Kaposvártól mindössze 20 kilométerre, Somogyjádon él egy testvérpár, Ballér István és Ballér Róbert, akik nem elégedtek meg pusztán a méhészkedéssel. Úgy döntöttek, hogy az általuk termelt mézből valami egyedit, kézzel készített terméket hoznak létre. Így született meg a Somogyjádi Ballér Mézespuszedli, egy szenzációsan finom és egyedi édesség.

A két testvér először csak próbálkozott, készítettek körülbelül hatféle ízű puszedlit. Az elkészült termékeiket egyből a termelői piacra vitték, és ezzel megkezdődött a Somogyjádi Ballér Mézespuszedli sikersztorija. A kereslet annyira megnőtt, hogy meghívást kaptak a Kaposvári Kán fesztiválra, majd Budapestre az OMÉK kiállításra is.

Budapesten is nagy sikert arattak, ahol már 15 féle ízben kínálták a mézespuszedliket. A standjuk előtt hosszú, 10 méteres sorok alakultak ki, amelyek azt bizonyítják, hogy minőségi termékkel és különleges ízekkel lehet csak sikert elérni a piacon. A Somogyjádi Ballér Mézespuszedli a tökéletes példa arra, hogy a minőségi terméknek mindig van helye és rajongói köre.

Ballér István és Ballér Róbert, a "Ballér Méhészet Somogyjád" alapítói és vezetői, mindketten szakképzett méhészek. A méhészetüket Somogyjádon alakították ki. Minden hatósági engedéllyel rendelkeznek a méz előállításához, kiszereléséhez és értékesítéséhez. A vállalkozásuk naprakész könyvelésileg és adózási terén, és büszkék arra, hogy a minőség és a pontosság mindig a legmagasabb szinten vannak náluk. A méz szeretetét és az egészséges étkezés fontosságát már kisgyermekkorban elkezdték népszerűsíteni, és a mézreggeli program keretében is folytatják jótékonykodási tevékenységüket.

A testvérek célkitűzése az volt, hogy a "Ballér Méhészet Somogyjád" termékei egyenlőek legyenek a minőséggel. Elkötelezettségüket számos szakmai versennyel és minőség-ellenőrzéssel is alátámasztották. Hársmézük Somogymegye legjobb Hársméze lett a Kaposvári megmérettetésen, Gyulán pedig az Országos Mézversenyen arany fokozatú minősítést értek el. 

A Somogyjádi Ballér Mézespuszedli mögött nem csupán egy családi vállalkozás áll, hanem egy olyan történet, amely a szenvedélyről és az elkötelezettségről szól. A testvérek elkötelezettsége és a minőség iránti elhivatottságuk garantálja, hogy ez a különleges csemege továbbra is hódítani fog a gasztronómiai világban.

 

Szerző: Tardi Csaba
Fotó: Tardi Csaba