Mák Dóri- ChocoMák - a festett csokivilág

majort
2023. 11. 10., p – 08:58

Szombathely szívében, immár 5 éve, egy igazi csokoládé manufaktúra működik, ahol minden édes csemege kézzel és szívvel készül. Mák Dóri, az üzlet alapítója és vezetője, egy olyan csokoládé művész, aki a szeretetét és szenvedélyét önti bele minden egyes bonbonjába és csokoládé különlegességébe.

A csokoládé iránti szeretete egészen gyermekkoráig nyúlik vissza, azóta nem csupán az édességek rajongója, de igazi kulináris művészként is alkot. Az alapelve egyszerű: csak a legjobb minőségű, természetes alapanyagokat használja, nem alkalmaz adalékanyagokat vagy tartósítószereket. Mindent, amit lehet, hazai termelőktől szerez be, beleértve az Őrimagyarósdi melegen sajtolt piritott tökmagolajat, a kékszőlő lekvárt, és a csokoládékat is, melyeket olyan Magyar vállalkozásoktól szerzett be, mint például a Goodwil, Zeelandia, Cimkeázs.

Az alkotás és kreativitás Mák Dóri életének szerves részét képezik. A kakaóvajas festésekkel való kísérletezés és az új ízek összeállítása heteket, hónapokat vesz igénybe. Az üzletben található különleges és színes bonbonok, csokoládék nem csupán édességek, hanem igazi műalkotások. Dóri megálmodja és megvalósítja azokat az egyedi ízkombinációkat, amelyek valóban megihletik az ízlelőbimbókat. A bazsalikomos-őszibarack, a mákos-rebarbarás, az őrségi melegen sajtolt, a pirított tökmagolajos-málnás és a frissen pörkölt kávékülönlegességből készült bonbonok mind a kreativitás és az egyediség példái.

A Choco Mák & Design Shop nem csupán egy csokoládéüzlet, hanem egy olyan hely, ahol a fenntarthatóság és a jótékonyság is főszerepet kap. Az alapanyagok kiválasztásánál a minőség mellett a fenntarthatóság is kiemelt szempont. A tasakok újrahasznosított összetevőkből készülnek, és minden más csomagolóanyaguk papír alapú. A kávékapszulákat gyűjtik és újrahasznosítják, azokból ékszereket és táskákat készítenek.

A különleges ízélményeken túl, Mák Dóri nagy álma a "Poppy Pagony" Kisbolt megvalósítása, ahol a csokiműhely mellett egy kávézó és egy kis közösségi tér is helyet kapna. Az üzlet és az alapítvány célja mindig valamiért vagy valakiért tenni. Az Mák Dóri-DKM Alapítvány a fogyatékossággal élők mindennapjaihoz szeretne hozzájárulni, és a csokoládéüzlet bevételének egy részével támogatja rendezvényeiket.

Mák Dóri nem csupán egy csokoládébolt tulajdonosa, hanem olyan értékrendet képvisel, aki hisz abban, hogy az édes élvezetek mögött lehetőség van mások segítésére és a közösség támogatására. A Choco Mák & Design Shop nem csupán egy édesbolt, hanem egy olyan hely, ahol az édesség mögött valódi szeretet és gondoskodás rejlik.

 

Szerző: Sulyok Enikő
Forrás: bien.hu
Fotó: facebook.com/chocomakdkm