Újabb magyar sikertörténetek a KAP Hálózat jó gyakorlatai között

majort
2023. 10. 25., sze – 11:52

Az EU KAP Hálózat (EU CAP Network) fő célja a vidéki területek fejlesztését célzó stratégiák és az ezekhez kapcsolódó információk hatékony áramlásának elősegítése.  A közelmúltban hat magyarországi jó gyakorlattal gyarapodott az EU KAP Hálózat gyűjteménye.

A KAP Hálózat egy olyan platform, ahol a Nemzeti KAP-hálózatok és más érintett szereplők megoszthatják egymás között tapasztalataikat és tudásukat. Ennek köszönhetően hatékonyabban tudnak együttműködni a Közös Agrárpolitika (KAP) stratégiai terveinek kialakításában és végrehajtásában.

Ma már az Európai Unió számára egyértelművé vált, hogy a vidéki területeknek nemcsak nyersanyagforrásként és a projektek helyszíneként kell működniük, hanem valódi innovációs központokként is. Ezért a Hálózat arra törekszik, hogy minél több résztvevőt bevonjon, akik elkötelezettek az európai vidékfejlesztés iránt. Azokat az innovatív megoldásokat, melyek különböző országokban vagy együttműködő szervezeteknél már beváltak folyamatosan bemutatja a tagállamok számára. Ezek a jó gyakorlatok példaként szolgálhatnak mások számára is.

Az EU KAP Hálózat és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat között szoros együttműködés alakult ki az elmúlt években. Magyarország számos sikeres projektjét és jó gyakorlatát emelte be a szervezet az európai tapasztalatok közé, így megosztva azok sikerét és ajánlva azokat más tagállamok számára is mint követendő mintákat. 

A most, újonnan bekerült öt vidékfejlesztési sikertörtént között megtalálható a Sándorhegyi Big Fish Lake Szabadidő-és Élményközpont, a Rábapordányi Mezőgazdasági Zrt., a Magyar Államkincstár mobilGAZDA applikációja, a Kalocsai Öntözési Közösség, Huszár Gábor családi gazdasága és Bata András faiskolája.

A magyar jó gyakorlatokról részletesen az KAP Hálózat honlapján, az alábbi oldalakon olvashatunk:

 

Forrás: MNVH
Fotó: facebook.com/eucapnetwork