VinÓvár: központban a bor

majort
2023. 10. 13., p – 10:41

Mindez nem valósulhatott volna meg a Széchenyi István Egyetem mosonmagyaróvári karának, a helyi önkormányzatnak és az Óvári Gazdászok Szövetségének aktív támogatása nélkül. Újdonság, hogy az idei VinÓváron öt hazai kisüzemi sörfőzde is bemutatkozik a nagyközönségnek az Agrármarketing Centrumnak köszönhetően és szigetközi ízkavalkád is várja a rendezvényre érkezőket: a régiós gasztronómia sajt-, hús- és pékárukkal, valamint hungarikum párlatokkal képviselteti majd magát – hangsúlyozta Vajas Péter főszervező.

– A VinÓvár a borkóstoláson túl arról is szól, hogy az egyetemi kar kicsit bemutatkozik a szélesebb közönség számára – vette át a szót Hanczné dr. Lakatos Erika innovációs dékánhelyettes, tanszékvezető egyetemi docens. „Sokan nem tudják, hogy az egyetemnek sajtüzeme és kisüzemi sörfőzdéje is működik Mosonmagyaróváron, az itt készült élelmiszeripari termékek mind megkóstolhatók lesznek a VinÓváron.” Kísérő rendezvényként szakmai workshopot is tartanak, ahol a szőlészetben és kertészetben megvalósított precíziós gazdálkodás témáját járják körül, nyíltan beszélve a digitalizáció és a precíziós gazdálkodás kihívásairól és lehetőségeiről.

A VinÓvár alkalmából minden évben kiválasztják Mosonmagyaróvár város és a Széchenyi István Egyetem Albert Kázmér Mosonmagyaróvári Karának fehér- és vörösborait, amelyek egy évig viselhetik a megtisztelő címet.

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

 

Forrás: Kisalföld
Fotó: facebook.com/vinovar.hu