A cél a minőség: Ballér Méhészet Somogyjádon

majort
2023. 09. 27., sze – 10:27

A Ballér család Somogyjádon méhészkedik, hosszú évek óta elkötelezettek a minőségi méztermelés iránt. Szakmai tudással és elszántsággal vágtak bele a méhészetbe és azóta is folyamatosan fejlesztik és javítják termelési folyamataikat.

A méhészetükben már a kezdetektől fogva egyértelmű célkitűzések vezérlik őket. Szeretnék, hogy a "Ballér Méhészet Somogyjád" termékei egyet jelentsenek a minőséggel, hogy amikor valaki az Ő mézüket választja, tudja, hogy a legjobbat kapja. A minőség számukra nem csupán egy szó, hanem az elkötelezettség és a munkájuk eredménye.

Az évek során folyamatosan képezték magukat, részt vettek számos szakmai előadáson és rendezvényen. Az új ismeretek és technikák bevezetése lehetővé tette, hogy mézeik még magasabb minőségűek legyenek. Az elmúlt évben úgy döntöttek, hogy mézeik minőség-ellenőrzését független szakmai bírálókra bízzák, és ennek eredményeként elnyerték Somogy megye legjobb Hársméze címét Kaposváron, valamint arany minősítést szereztek az Országos Mézversenyen is.

Az idei szezonban sem hagynak fel a versenyzéssel és a minőség iránti elkötelezettségükkel. Részt vesznek különböző mézversenyeken, és büszkén képviselik Somogy megyét. Az évet Szolnokon kezdték, ahonnan egy igen szép III: helyezéssel jöttek haza Vegyesvirág-mezünkkel. A hamarosan megnyitó KÁN Egyetemi Napok kaposvári rendezvényén is találkozhatunk velük. Ahol mézkóstoltatások során közvetlen visszajelzéseket is gyűjtenek vevőiktől, hogy tovább fejleszthessék termékeiket.

Emellett a család közösségi feladatokra is szán időt és erőforrásokat. Hiszik, hogy a méz szeretetét már gyerekkorban el kell kezdeni, ezért ismeretterjesztő programokat szerveznek gyerekeknek, hogy megismertessék velük a méz egészségügyi előnyeit és a méhek szerepét a természetben.

Összességében a Ballér Méhészet Somogyjádon példa arra, hogy a méhészkedés nemcsak egy gazdasági tevékenység, hanem egy szenvedély és elkötelezettség a természet és az egészséges életmód iránt. Gratulálunk nekik az eddigi eredményekhez, és további sok sikert kívánunk a munkájukhoz!

 

Szerző: Tardi Csaba
Fotó: facebook.com/ballermeheszet.hu