Szabadulj ki a völgybe – szeptemberig zajlik a Nyitott Porta program Zalaszentgrót térségében

majort
2023. 07. 17., h – 11:34

Sokan találkozhattak már Észak-Zalában járva a jelenleg 34 tagot számláló, 2008-ban alakult Zala Völgyi Nyitott Porták hálózatával. Nyitott Porták és nyitott emberek várják a látogatókat egész nyáron Keszthely és Zalaegerszeg között, a zalai dombok ölelésében.

Ha már régóta keressük a hamisítatlan falusi füstölt sonka vagy a minőségi, termelői borok zamatát, akkor ott a helyünk a Zala-völgyében, ahol megismételhetetlen gasztronómiai élményeket szerezhetünk. A portákon nem tömegrendezvényeket találunk, hanem a házigazdákkal együtt, aktívan kapcsolódhatunk a történésekhez, saját kreatív személyiségünkkel alakíthatjuk a programokat.

A többi közt lovastanya, gyógynövénykert, méhészet, ökológiai gazdaság és szőlőhegyi pincék kínálnak összesen 135 programot szeptember végéig Zalaszentgrót térségében. Benevezhetünk quados panoráma piknikre, gombatúrákra és naplementés bográcspartira, de távirányítós fűnyírótraktoros bemutatókon, művészeti kiállításokon és táncházakban is számítanak ránk.

A Zaol-podcast nyitott portás beszélgetésének első részében Fatér Balázzsal, a Zala Termálvölgye Egyesület elnökével és Szabó Tibor programkoordinátorral mesélünk a Nyitott Porta programokról.

A podcast az alábbi linken tekinthető meg:

https://www.zaol.hu/helyi-kultura/2023/07/szabadulj-ki-a-volgybe-szeptemberig-zajlik-a-nyitott-porta-program-zalaszentgrot-tersegeben?utm_source=facebook&utm_medium=social&utm_campaign=zaol&fbclid=IwAR2fOoUTTonoNPrxb38i6UIltgSet2fp25FJ_jbvQeSdWI8-CCbtSQ2UTnY

 

Forrás: ZAOL
Fotó: ZAOL