Ismét Jászsági Aratónap és Főzőfesztivál

majort
2023. 06. 22., cs – 09:59

A Jászsági Aratónap elengedhetetlen része a birkafőző verseny a fogathajtó verseny és pálinkamustra. A fellépők között pedig minden korosztály megtalálja a neki tetszőt. Jászsági Aratónap és Főzőfesztivál, Fogathajtó verseny és Pálinkamustra 2023. június 24-én.

A szervezők ebben az évben is gazdag programkínálattal várja a kikapcsolódni vágyókat. A hagyományőrző esemény elmaradhatatlan eleme az aratócsapatok látványos felvonulása és a kézi aratóverseny, melyen bemutatják a régi betakarítási szokásokat a fiatalabb generációknak.

A forgatag gasztronómiai élményekben is bővelkedik, lesz főzőverseny és pálinkamustra is. Mindezeken túl fogathatjó verseny, ingyenes levendulaszüret és megannyi kísérő program, közösségi élmény színesíti a rendezvényt. Délben, a hivatalos megnyitó után a jó ebédhez nóta szól Fehér Endre és cigányzenekara kíséretében, Bárkányi Adrienn és Sülyi Károly közreműködésével.

A délután folyamán a Jászapáti Muskátli Népdalkör, a Jásztánc Alapítvány műsora szórakoztatja a közönséget, este pedig Balázs Pali, a Republika és Csordás Tibi élő koncertje várja a bulizókat. 

A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.

 

Forrás: Szóljon
Fotó: Mészáros János