Május 20-án indul az Aktívan a Natúrparkokban című rendezvénysorozat

majort
2023. 05. 24., sze – 10:12

A Magyar Natúrpark Szövetség (MNSZ) az Aktív Magyarország támogatásával idén második alkalommal rendezi meg Aktívan a Natúrparkokban című rendezvénysorozatát. A 2023. május 20-október 7. között, 10 helyszínen megrendezésre kerülő programsorozat Kelebián, a Felső-Bácska-Homokhát Natúrparkban kezdődik.

Az esemény célja, hogy az számos helyen díjmentesen, tartalmas és aktív kikapcsolódási lehetőséget nyújtson a családoknak, egyúttal pedig lehetőséget biztosítson a címbirtokos natúrparknak a bemutatkozásra és értékeik feltárására.

A látogatók a programoknak köszönhetően mind a 10 állomáson belekóstolhatnak egy-egy térség gasztronómiájába, kultúrájába és természeti kincseibe is.

Az Aktívan a Natúrparkokban rendezvénysorozat küldetése, hogy bepillantást adjon a natúrparkok által felölelt térségek helyi értékeibe, hagyományaiba, ételeibe, természeti kincseibe. Mindezt aktívan, kerékpáros-, gyalogos- és vízi túrákkal, valamint egyéb kiegészítő családi- és gyermekfoglalkozásokkal színesítve.

A túraútvonalak tekintetében a szervezők hosszú, illetve a kisgyerekes családok számára is könnyen teljesíthető rövid túrákkal egyaránt készülnek. A természeti értékek megismerése mellett az útvonalak által érintett településeken a legtöbb helyszínen lesz lehetőség meglátogatni egy-egy kézműves mestert vagy helyi termelőt, esetleg a település tájházát vagy a nevezetességeit, de arra is lesz alkalom, hogy a helyi specialitásokat is megkóstolhassuk. Ráadásként a családi napokat hagyományőrzők fellépései, gyermekfoglalkozások és előadások egészítik ki, melyek teljessé teszik az amúgy is sokszínű napi programot.

Az Aktívan a Natúrparkokban rendezvénysorozat helyszínei:

 

Forrás: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ
Fotó: Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ