Vonzó turisztikai célpont lehet a Paprika Porta Bakodpusztán

majort
2023. 04. 23., v – 12:19

Dunapataj-Bakodpuszta a térség egyik legnépszerűbb turisztikai célpontja, és mostantól Paprika Porta is színesíti a kínálatot, minderről Font Sándor országgyűlési képviselő számolt be a napokban közösségi oldalán.

1934 óta, amióta a jogi szabályozás eredményeképpen létrejött a két zárt fűszerpaprika termesztő körzet (Kalocsa és Szeged), a Kalocsai Sárköz meghatározó fűszernövényévé vált a paprika.

A Bakodpusztán létrehozott Paprika Porta ennek szellemében kívánja szemléltetni a kalocsai térség kiemelt produktumának, egyben hungarikumának a tradicionális termesztését a 20. század elejéről.

A bemutatótér hiánypótló a járásban, hiszen autentikus környezetben és antik relikviákkal, interaktív és közérthető módon közvetíti mind a nemzetközi, mind a hazai vendégek számára a kalocsai piros arany jelentőségét és szerepét.

Ahogy a honatya fogalmazott: ez a kiállítás hozzájárul a helyi fűszerpaprika készítmények nemzetközi hírnevének bővítéséhez, javításához, illetve hazai tekintetben a nemzeti identitás erősítéséhez.

 

Forrás: koronafm100.hu
Fotó: koronafm100.hu