Jó gyakorlatok a tisztább levegőért!

majort
2023. 04. 18., k – 10:22

Önkormányzatok részére rendez workshopot a levegőminőség javítását célzó HungAIRy LIFE integrált projektet koordináló Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. 2023. május 3-án. A rendezvényen az érdeklődők megismerhetik többek között a projekt tevékenységét és eddig elért eredményeit, valamint a hatékony levegőminőségi akciók tervezésének módszereit.

Félidejéhez ért a Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft. által koordinált HungAIRy LIFE integrált projekt, amely az egyik legjelentősebb környezetvédelmi probléma megoldását, a levegőminőség javítását célozza 10 magyar településen. Ezt többek között emissziós adatbázisok és egy nagy felbontású levegőminőség-modellező rendszer fejlesztésével, és egy, a projektben résztvevő települések szintjén működő levegőtisztaság-védelmi szakértői, tanácsadói hálózat működtetésével valósítja meg.

A rendezvényen megismerhetik a meghívott és érdeklődő önkormányzatok a projekt tevékenységét és eddig elért eredményeit, a hatékony levegőminőségi akciók tervezésének módszereit, az energiahatékonyságra vonatkozó és a közlekedést érintő hazai és nemzetközi jógyakorlatokat. A rendezvényen bemutatott ismeretek hathatós segítséget nyújthatnak a saját településükre vonatkozó, levegőminőség védelmét szolgáló intézkedések megtervezésében. A programtervezet ide kattintva érhető el.

Helyszín: Herman Ottó Konferencia Központ (1223 Budapest, Nagytétényi út 190.)

Időpont: 2023. május 3. (szerda) 10 óra

A rendezvényen való részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Regisztrálni ide kattintva lehet 2023. április 26-ig.

Forrás: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.
Fotó: Herman Ottó Intézet Nonprofit Kft.