Hajnalgyöngy

majort
2023. 03. 04., szo – 07:02

Hegyi Hajnalka Hajnalgyöngy márkanév alatt készít egyedi ékszereket Orosházán. Már gyerekként is szerette a kreativitást és a kézügyességet igénylő elfoglaltságokat, de tíz éve jött el az a pont, amikor úgy döntött, több időt szán a számára valódi örömet okozó hobbira.

Nagy szerelme a réz, mint alapanyag, magával ragadja a természetessége, a csodás színe és a gyógyító ereje. A vörösréz és a sárgaréz tiszta anyag, nem tartalmaz nikkelt, így az allergiás reakció is nagyon ritka a viselésük során. Eleinte csak réz drótból készített ékszereket, később a fém megmunkálásához szükséges tudást egy aranyműves képzésen tanulta meg. Forraszt, kalapál, fűrészel, reszel, csiszol a tökéletes végeredmény érdekében, úgy dolgozik a fémmel, mint egy aranyműves. De az ékszerei sosem önmagukért készülnek, valamilyen szimbólumot próbálnak hordozni, vagy ezoterikus mondanivalójuk van.

A kézművesek gyakran kerülnek abba a helyzetbe, hogy a kreativitásuk kiélésére új és újabb anyagokat is kipróbálnak, abban is kipróbálják magukat, ha úgy érzik az anyag határai bekorlátozzák őket. Az utóbbi időben egy új alapanyagot is nagyon megszeretett Hajnalka, ez pedig a süthető gyurma, amely rengeteg lehetőséget rejt magában, ebből az anyagból is sok ékszer születik a kezei által, itt élheti ki a színekkel és formákkal való játék örömét. Nagyon praktikus ékszerek, nem nehezek, könnyen tisztíthatók, és ami nagyon fontos, hogy kizárólag nemesacél (orvosi fém) szerelékeket használ, amely antiallergén. Ezek az apróságok feldobják, megszínesítik az emberek napjait, reggelente felvesznek egy a ruhához, hangulathoz illő darabot, és már színesebben indul a nap. Az ékszereket mindig nagy odafigyeléssel, szeretettel készíti és alkotás közben eltörpülnek a világ gondjai mellőle.

Termékeiről a www.hajnalgyongy.hu oldalon láthatóak fotók, de ugyan itt megvásárolhatók az ékszerei.

De ha személyesen szeretne vele találkozni, Orosházán az Oros-kosáron megtalálható személyesen is, minden hónap második szombatján 8-12 óráig az Árpád kertben.

Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: Brlázs Róbert