Ászok Háza a Tisza tónál

majort
2023. 01. 26., cs – 08:26

Az Ászok Háza Vendégházat 2019-ben kezdték el átalakítani, korszerűsíteni, egy a Vidékfejlesztési Program keretében elnyert pályázatnak köszönhetően. A falusi, zöld környezet kialakítása mellett, egy modern és környezetbarát szálláshely fejlesztése történt meg.


Az Ászok Háza Apartman a Tisza-Tarna-Rima-Mente Fejlesztéséért Közhasznú Egyesület – Térség turisztikai kínálatának bővítése című pályázati felhívására benyújtott és sikeres pályázattal vissza nem térítendő támogatásban részesült, amelyből minőségi szálláshely fejlesztés valósult meg.


Az innovációt tervezve az üzemeltetők szem előtt tartották a fenntartható fejlődést is. Fő szempont volt, hogy a vendégház megfeleljen a 21. századi elvárásoknak, de a környezetvédelem érdekében megújuló energiaforrásokat is alkalmazzanak. Ezt elősegítve az energiát napelemes rendszer állítja elő, míg az udvar zöldfelelületét bővítették és  fákat ültettek. 


A vendégek részére szolgáltatásokat bővítettek, amivel komfortosabb és élvezhetőbb lehet a Poroszlón eltöltött idő, valamint megismerkedhetnek a térség ökoszisztémájával. A projekt keretében beszerzésre került kilenc kerékpár, melyekkel könnyen felfedezhető a térség, illetve letekerhető a nemrég a Tisza-tó körül teljes hosszában elkészült a turisták körében igen népszerű, mintegy 67 km-es kerékpárút. 


Az Ászok Háza Vendégház a támogatás segítségével ki tudja szélesíteni a célcsoportját, hiszen most már minden korosztály megtalálhatja a nyaralása alatt a számára kedvező programokat, az épület kialakítása pedig megfelel az akadálymentesítéssel kapcsolatos előírásoknak, illetve akadálymentes szobával is rendelkezik a vendégház. Ezen felül 4 külön bejáratú lakrészt foglal magába az apartman, melyek saját fürdőszobával, konyhával, klímával, televízióval és WIFI-vel rendelkezik. A komplexum centralizált helyen helyezkedik el, a Tisza-tó pár perc sétára van, a központ szintúgy. A parkolás zárt udvarban biztosított. Végül, de nem utolsó sorban, a vendégházhoz tartozik egy 120 négyzetméteres kert is, ahol bográcsozásra, grillezésre és pingpongozásra is van lehetőség.


Az Ászok Háza Vendégházban egész évben szeretettel várják a kedves vendégeket, felújított, modern, de egyben környezetbarát apartmanokkal. Jöjjenek bátran és ismerjék meg a Tisza-tó szépségeit, melyekre programokat is biztosítanak igény esetén (pl.: csónaktúra, kerékpárbérlés). Poroszlón mindig van mit csinálni, télen-nyáron rengeteg programmal várják az érdeklődőket!

 

Szerző: Jámbor Dénes
Fotó: poroszloivendeghazak.hu