Ariron macaron

majort
2022. 12. 16., p – 10:27

Az Ariron macaron fiatal családi vállalkozás, melyben ketten tevékenykednek, Pápainé Szalóki Aranka és idősebbik lánya, Rita Gyomaendrődön. Történetük jó példa arra, hogy nincs az a rossz helyzet, ami mögött nem lapul meg valami lehetőség is.


2021 februárjában, miután nyomdász kereskedőként a covid alatt megszűnt az állása, sajnos beteg lett, és a hosszú gyógyulási folyamat alatt kezdett el érdeklődni a macaronkészítés iránt. Először talán figyelemelterelés volt, majd a kíváncsiság vitte tovább. 


Kertjük gyümölcseit szerette volna felhasználni hozzá, hiszen adott volt a kiváló tölteléknek való. Hónapokig kitartóan kísérletezett, kezdett a családja furcsán nézni rá, de nem adta fel. Már igazi kihívást jelentett tökéletesíteni ezt a rendkívül bonyolult desszertet. 


Látva anyukája eltökéltségét cukrász lánya is kezdte komolyan venni kitartó próbálkozásait. A sok kísérletezés és a cukrász ismeretek hozzájárultak ahhoz, hogy szebbnél-szebb macaronok születtek, isteni ízekben! Már nem csak saját örömükre készültek, hanem egyre több barátjuk kérte, süssenek nekik is!


Anyukája elszántsága, a sikerélmények hatására, Rita lánya felmondott balatoni munkahelyén és itthon, együtt folytatták tovább, a nem kis kihívást jelentő macaronkészítést. Hamarosan egyéni vállalkozóként saját lábra álltak és országosan is elkezdődtek az értékesítések különbféle gasztroplaccokon, gasztrofesztiválokon, kézműves piacokon. Sorsdöntő fordulat volt, amikor viszonteladók kezdték el forgalmazni boltjaikban, kávézókban a süteményeket. 


Rendkívül nagy hangsúlyt fektetnek a minőségi alapanyagokra, saját lekvárjaikat, gyümölcseiket igyekeznek felhasználni fügét, szilvát, körtét, meggyet, szedret, málnát. Mandula fák ültetésébe is belevágtak. 


De mindez kevés lett volna, ha nem foglalkoztak volna folyamatosan a reklám, marketing tevékenységgel, odafigyelve jelen vannak a közösségi médiában, facebookon, Instagrammon. Emellett technikai fejlesztésekbe is belevágtak. Vásároltak például egy ételfesték nyomtatót, mellyel különleges, nyomtatott macaronok készülhetnek esküvőkre, céges rendezvényekre, ezzel kapcsolatban igen szépszámú megkereséseik vannak. 


Az igazi boldogság családjuk számára mégis az, hogy gyermekük most már nem külföldön képzeli el a boldogulását, hanem vállalkozói gondolkodással, felelősségteljesen viszi immár a munka oroszlánrészét idehaza, Gyomaendrődön. Később szeretné egyedül is vinni tovább ezt a vállalkozást, őszinte örömükre! Szakemberként folyamatosan fejleszti a kínálatot, közel 20 féle macaront gyártanak. A rugalmasság és a minőség számukra a legfontosabb, így a kisebb megrendeléstől, a gyerekzsúrok színes macarontengerén át a mesés esküvői macarontornyokig minden igényt igyekeznek maradéktalanul kielégíteni.


Nincs az a rossz helyzet, ami mögött nem lapul meg valami lehetőség is, Aranka észrevette a saját lehetőségét. Szenvedélye hamar átragadt a lányára, aki nem csak besegít, de építi is a sikeres vállalkozást Gyomaendrődön.


Termékeikről bővebben a facebook.com/arironmacaron oldalon olvashatnak.


Szerző: Brlázs Róbert
Fotó: Ariron macaron