Szeptemberben újra Csíplek Kalocsa! Paprika- és Gasztrofesztivál

majort
2022. 08. 30., k – 11:17

2022. szeptember 9. és 11. között rendezik meg Kalocsán a XXXI. Csíplek Kalocsa! Paprika és Gasztrofesztivált. Ezen a hétvégén Kalocsa legjobban várt és legrégebbi hagyományokkal rendelkező eseménye illetve a tavalyi évhez hasonlóan hagyományteremtő szándékkal útjára indított szakmai fórum is megrendezésre kerül, Agrár Hungarikum Kerekasztal beszélgetés formájában.


A Paprikafesztivál gazdag, színes programkínálattal várja az érdeklődőket Kalocsára. Többek közt folklórműsor, gyermekprogramok, főzőverseny, kézművesvásár, vidámpark várja az ide látogatókat.


Dr. Filvig Géza polgármester a részletektől szólva elmondta: „Nagyon nagy lelkesedéssel készülünk a harmincegyedik Paprika - és Gesztrofesztiválra. A városvezetés ismét magasra tette a lécet a főszervező, a Kalocsa Innovációs és Közművelődési Központ (KIKK) számára. A tavalyi évben láthattuk majd hatezer embernek a felhőtlen szórakozását, a mosolygós arcát, megelégedését. Akkor tovább erősödött bennünk: igen, ilyen rendezvényekre van szüksége a városnak! Ígértem, ígéretet tettünk arra, hogy minőségi szórakozást hozunk a városba, most ezt folytatjuk.”


A nyitó napon megrendezésre kerülő Agrár Hungarikum Kerekasztalnak az aszály, az élelmezés helyzete, a vidékfejlesztési támogatások, valamint a fűszerpaprika-termesztés és -feldolgozás jövője lesz a témája. A tervek szerint a programon Font Sándor országgyűlési képviselő és a Parlament Mezőgazdasági Bizottság elnöke mellett részt vesz Feldman Zsolt, az Agrárminisztérium mezőgazdaságért és vidékfejlesztésért felelős államtitkára, Prof. Dr. Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora, Petőházi Tamás, a Gabonatermesztők Országos Szövetségének elnöke, Mezei Dávid, a Takarékbank Agrárcentrum igazgatója, valamint további szakmai szervezetek vezető képviselői.


A szervezők minden érdeklődőt szeretettel várnak szeptember 9-én, pénteken, 12:30-tól 14:30-ig Kalocsán, a Városháza Dísztermében.


A program során megtekinthető a Városházán idén átadott, méltán világhírű kalocsai hungarikumokat részletesen bemutató tér. A részvételi szándékot a [email protected] címen vagy a 06-30-019-76-31-es telefonszámon lehet jelezni.


Forrás: magyarmezogazdasag.hu
Szerző: Szigeti Tamás
Fotó: Csodálatos Magyarország