Egy családi sörfőzde sikertörténete

majort
2022. 08. 20., szo – 09:14

„Természetességhez négy alapanyagra van szükség: vízre, komlóra, malátára és élesztőre.”-vallja Kiss László. A családi sörfőzde története 1993-ban indult Dombóváron. Tevékenységüket eleinte családi házuk udvarán kezdték. Termékeik hagyományos technológiával készülnek. Söreik kizárólag természetes anyagokat tartalmaznak. 


Fő profiluk az első évtizedekben a hagyományos világos és a különlegesebbnek számító barna sör készítése volt. Néhány éve főképp a hazai és a nemzetközi piac hatására döntöttek úgy, hogy kipróbálják magukat a gyümölcsös, fűszeres sörök főzésében is. Különleges söreikhez a gyümölcsök és a fűszerek a főzés folyamán kerülnek hozzáadásra. Mára több különlegességet is felsorakoztató termékpalettával büszkélkedhetnek. 


Világos és barna sörük állandó jelleggel kapható. Főzdéjük termelési kapacitása sajnos nem engedi, hogy mindig minden sör hozzáférhető legyen, de igyekeznek vendégeik és partnereik igényeit szem előtt tartani, és az év minden napján valamilyen specialitással szolgálni.  Pasztőrözött, palackozott formában kaphatóak különleges fűszerezésű söreik. 


Söreik széles termékpalettán helyezkednek el: Kissler-mangós, Kissler-Rózsa meggyes, Dombó Pál sör, (mely Dombó Pál 15-16. századi jogtudósról kapta a nevét., a Dombó család a 14. század első felében, Károly Róbert uralkodása idején lett Dombóvár és környékének birtokosa). A kínálat részét képezi még a Hungária-Sörgő (jubileumi, különleges minőségű sör), Kissler-Rigó, Kissler-Woodler (Tölgyfachipsen érlelt világos sör), Kissler-Ősforrás (Nagy gonddal erjesztett és érlelt világos sör különlegesség, melynek íze visszatükrözi az alapanyagok harmonikus találkozásának hangulatát. ), Kissler-Holló, Kissler –Fito, Ninkaszi vágya (fügés sör), Mária könnye (birsalmával főzött sörkülönlegesség), Zingibeer (gyömbéres sör), Boomler (gránátalmával és rozmaringgal ízesített sörkülönlegesség), Blekler (feketeribizli hozzáadásával készült barnasör) Limeler (lime és menta a főzés során kerül hozzáadásra), Almás-fahéjas sör (100 %-os almapüré és fahéj hozzáadásával készült sörkülönlegesség), és Kissler -Sörpárlat. 


Sörfőzdéjük az év minden napján szeretettel várja vendégeit, kivéve a téli időszakban, amikor hétfőnként zárva tartanak.


Szerző: Szigeti Tamás
Forrás: Kisslersorfozde
Fotó: Facebook/Kisslersorfozde