Kinyitják a portákat Alpokalja–Fertő-tájon

majort
2022. 07. 15., p – 16:36

Huszonhárom minőségi védjeggyel rendelkező szolgáltató  és kisüzem nyitja meg portáját  szombaton a Fertő-tájon. Az Alpokalja–Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület Nyitott porták rendezvényén lesz sajt- és borkóstoló a fertőbozi Vincellér Pincészetben, sörfőzde-látogatás és sörkóstoló a Szentkői- és Krois-kisüzemekben. 


A gyermekeket állatsimogatás várja Som Emi kecskefarmján, papírszínház a Rozália Vendégházban, valamint Edó és Renka műhelyében, ahol szörpöket, lekvárokat és chutney-t is lehet majd ízlelni. Sopronban a One Eleven kávépörkölő kisüzem várja a különleges kávék szerelmeseit, de a soproni Tourinform elől indulnak kerékpáros vezetett portatúrák is a harkai Fröccsterasz irányába. Fertőrákoson, a Szitakötő Panzióban lesz az Alpokalja Sajt és a Jandl Pincészet borainak kóstolója. A gyerekeket bocisimogató és népi játszótér várja. A Horváth Ház Panzió – Noah Étterem sült malacos és kézműves sörös bajor napot tart, a Madárlátta Vendégházban pedig Luka Enikő pincészete borkóstolóval vár. Az eseményen kerékpáros és lovas portatúrákat is szerveznek, melyek során a résztvevők túravezetői kísérettel járhatják körbe az egyes helyszíneket és programokat.


– Ezen a napon vendégeink a működő pálinkafőző mellett nyerhetnek betekintést mindennapjainkba, és természetesen kóstolásra is lehetőség lesz – mondta el Berényi Károly, a hegykői 1Csepp Pálinka cseppmestere. Bővebb információk az egyesület honlapján olvashatók.


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.


Forrás: Kisalföld
Fotó: Szállás.hu