A piacozás mint életforma és annak kultúrája is újra kiépülőben van, aminek részeként a Föld fenntarthatósága és a saját egészségünk mellett a hazai kistermelők további fejlődését is segíthetjük. A vásárlók bizalmát pedig pont az olyan piacok tudják majd visszaállítani, mint a hűvösvölgyi Üvegház Piac.
Nemcsak a nevében kínálja hazai kistermelők áruit, hanem minden esetben a termelőig tudja visszavezetni az eredetet, sőt még az elérhetőségeket is megadják nekünk, ha, nagyobb tételben szeretnénk (közvetlenül) vásárolni. A névválasztás amúgy találó, mivel egy régi üvegház adja a piac magával ragadó, egyedi hangulatát.
Bizalom és egymás segítése – ez a kulcsa az igazi piacozásnak. A piacozás ugyanis egy életforma, ami, úgy tűnik, ismét egyre többünk fejében motoszkál követendő példaként, hiszen itt nemcsak a fenntarthatóságról van szó, hanem igazán minőségi alapanyagokról, amik vásárlása egyben a hazai kistermelők támogatását is jelenti. A bizalmat pedig vissza kell ehhez építeni. Az utóbbi évtizedekben sokan próbáltuk ezt az utat járni, de akaratlanul is bennünk volt a „ki tudja, honnan van?” lelkesedésromboló érzése.
Az Üvegházban ettől nem kell tartanunk. Gergő és Péter (a piac üzemeltetői) abszolút megérezték a környék igényeit, és – bár még nagyon a nyitás elején vagyunk – a hűvösvölgyi üvegházat szánják központnak, hogy akár Nagykovácsiban, akár a közeli Pilis néhány településén rendszeresen megjelenjenek kiváló minőségű hazai termelői áruikkal: csicsóka, batáta, eper, száraztészta, lekvár, méz, székely fűszerkeverékek, és még sorolhatnánk. Piacozni kifejezetten menő, és a környék üdvözöli is a remek kezdeményezést.
A piac hétköznap 10 és 18 óra között, hétvégén pedig 9 és 13 óra között tart nyitva.
Forrás: welovebudapest.com
Fotó: Üvegház Piac Hűvösvölgy - Facebook