Ismerkedjen meg Ön is a fémben rejlő lehetőségekkel!

majort
2022. 07. 02., szo – 10:29

Dísz és használati tárgyakat, kulcstartókat, akasztókat, falidíszeket, 3D-s figurákat készít Körmendi Imre, aki tavaly augusztusban indította el egyéni vállalkozását. A tatabányai fiatalember célja megismertetni az embereket a fémben rejlő lehetőségekkel, rávenni őket, nem kell tőle félni.

A győri születésű Körmendi Imre 2010-ben érettségizett Komáromban a Jókai Mór Gimnáziumban, majd belekóstolt az egyetem világába Győrben, villamosmérnöki szakon, amit sajnos családi okok miatt ott kellett hagynia. Nem sokkal később megismerkedett a fémiparral, rajzolással, tervezéssel, Győrben a Jedlik Ányos iskolában, ahol CNC-forgácsoló szakmát tanult ki. Munkát nehéz volt találni friss szakmával, igaz lett volna lehetősége külföldön, de itthon szeretett volna maradni, magyarként nem pedig vendégmunkásként más országban. Győrben a Rába Jármű Kft.-nél kezdett el dolgozni, itt ismerkedett meg a lézervágással, a lehetőségekkel, miket lehet alkotni. Immár 8 éve dolgozik a fémiparban, más-más cégeknél, több és több tapasztalatot gyűjtve. – Rengeteg dolgot terveztem, alkottam, amik tetszettek az embereknek, ekkor határoztam el, hogy megpróbálok a saját lábamon megállni – mesélte Körmendi Imre. A tatabányai fiatalember hozzátette: augusztusban indította el egyéni vállalkozását. Célja megismertetni az embereket a fémben rejlő lehetőségekkel, rávenni őket, nem kell félni tőle. Számos rendezvényen, eseményen, vásáron kínálja portékáit az érdeklődőknek. - Állandó termékeket tudok legyártani, különböző rendezvényekhez, kiállításokhoz, különböző évszakokhoz, különböző ünnepekhez kapcsolódóan, így mindig tudom biztosítani azt, ne egyhangú legyen a standom – mondta az alkotó. Termékei kizárólag fémből készülnek, rozsdamentes anyagból, amelyek egyedileg tervezett, lézervágott, hegesztett és hajlított tárgyak.

Az állandó termékek mellett megrendeléseket is szívesen fogad, legyen az dísz és használati tárgy, legyen az kulcstartó, akasztó, falidísz, 3D-s figura, ezernyi a lehetőség.

Szerző: Nagy Tamás
Fotó: Nagy Tamás