Május 5-6-7-én ismét megrendezik az Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napokat

majort
2022. 05. 03., k – 08:54

2022-ben a XXIX. Alföldi Állattenyésztési és Mezőgazda Napok Szakkiállítás és Vásárt ismét a szokott tavaszi időpontban, május 5-6-7-én rendezik meg. 1994 óta a kiállítás a magyar mezőgazdaság egyik legnagyobb jelentőségű szakmai találkozójává vált, amelyet a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda Zrt. szervez a Magyar Állattenyésztők Szövetségének és tagszervezeteinek társrendezésében.


A nyilvános show-bírálatok, tenyészállat-árverések a mindenkori hazai állomány élvonalának aktuális képét tükrözik.


A rendezvény teremtette meg Magyarországon az újkori állatkiállítások kultúráját, s vezette be az állatbírálatokat a legfejlettebb állattenyésztő országok mintája alapján. A küllemében is lenyűgöző állatkiállítói terület nagy létszámú és széles választékú őshonos, és sokszor másutt nem látható, különleges tenyészállatnak ad helyet. A kellemes hangulatú, magyaros stílusú, nádfedeles, faszerkezetes állatbemutató terek tökéletes hangulatot teremtenek a vidék legnagyobb mezőgazdasági szakmai találkozójának.


Az állattenyésztés nyolc ágazata, a ló-, a szarvasmarha-, a sertés-, a juh-, kecske-, a baromfi-, díszbaromfi-, és nyúltenyésztők, a halászat, vadászat, valamint az állattenyésztés és az ahhoz kapcsolódó növénytermesztés szakiparának legjelesebb képviselői mutatkoznak be.


A hazai mezőgazdaság jelentős része megjelenik a vásárhelyi kiállításon, a szaporodásbiológiától az állatgyógyászatig, a tartástechnológián át a takarmányozásig minden – az állattenyésztéshez szükséges – szakterület képviselőit, a vetőmag-előállítókat, műtrágyaforgalmazókat, gépgyártókat, gépforgalmazókat, a különböző technikák és technológiák képviselőit meg lehet találni a seregszemlén.


A 2022-es esztendő kiemelt lófajtája a Furioso-North Star fajta, a környező országokban található tenyészetekből hoznak a kiállításra egyedeket és tartanak lovas bemutatókat is.


Újdonság lesz a kiállításon a lovaspóló bemutató is, melyet most láthat először a Vásárhelyre érkező közönség.


A főleg gyakorlati szakmai programok mellett a szaktanácsadók részére három előadás is lesz a Közös Agrárpolitika témakörében, különös tekintettel az állattenyésztésre vonatkozóan.


A kiállítás programja ide kattintva elérhető.


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vett részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várták a látogatókat.


Forrás: hodmezogazda.hu
Fotó: hodmezogazda.hu