Új közösségi tér jött létre a megújult Hévízi Termelői Piacon

majort
2022. 04. 02., szo – 08:39

A Hévízi Termelői Piac évek óta töretlen sikerrel működik, s kedvelt turisztikai célponttá is vált. Lezárult a piac megújítási projektje: 271,5 millió forint támogatás segítségével korszerűsödött a piac meglévő épülete, valamint egy új pavilon kialakításával az árusok és az ide érkező vendégek a mai kor elvárásainak megfelelő teret kaptak. 


Zöldfelületek kialakításával új közösségi tér jött létre, így a város kapujaként szolgáló piac tetszetős külsővel fogadja a vásárlókat.


A Hévízi Termelői Piac évek óta töretlen sikerrel működik, népszerűségét a környékbeli kézművesek, őstermelők, gazdálkodók kiváló minőségű termékeinek köszönheti. A fejlesztés eredményeként jelentősen javultak a piaci körülmények, mind a megjelenés, mind a környezetrendezés tekintetében. A korszerűsítés és a városképhez illeszkedés megvalósítása a vásárlók – zömében Hévízen és közvetlen környékén megszálló, a gyógyhely szolgáltatásait igénybe vevők és helyi lakosok – számára is jelentős elégedettség növekedést eredményez, az igényes piaci környezet kialakítása a kereskedelemnek kedvez.


„A Hévízi termelői piac megújítása a hagyományok jegyében” című projekt keretében egy új, többfunkciós használatot lehetővé tevő tér jött létre a városban, amely szervesen kapcsolódik a korábbi, belváros kialakítását célzó fejlesztésekhez és Hévíz város megújuló fejlesztéseihez.


A 2020. november 6-i munkaterület átadás után a kivitelezés folyamatos volt. A beruházás során a tervezett infrastrukturális fejlesztések megvalósultak, a műszaki átadás-átvétel sikeresen lezárult 2021. december 6-án. A használatba vételi eljárás 2022. márciusában megtörtént, így az új piaci terület átadásra került az árusok számára. A beruházással így hosszútávon biztosítható a helyi termelők megélhetését jelentő piac működése, a hazai és külföldi kereslet fenntartása.


A Piac csütörtökön 12:00 és 17:00 óra szombaton pedig 8:00 és 13:00 óra között tart nyitva.


Forrás: Csodálatos Magyarország
Fotó: Noé Veronika/Csodálatos Balaton