Az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivált Érd, Simonpusztán rendezik meg, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban március 25-től 27-ig. A háromnapos eseményen kóstolhatunk majd hagyományos vagy „rendhagyó", savanyú vagy paradicsomos, rizses vagy gerslis, kapros vagy egressel savanyított káposztát is.
A magyar konyha nagy klasszikusának és egyik kedvenc téli ételének változataira csak a főzőversenyre jelentkező csapatok fantáziája szab majd határt. Persze mindenki esküszik, hogy az ő nagymamája által készített az igazi, az eredeti, és a legfinomabb; de ezt most ország-világnak be is bizonyíthatják a jelentkezők - írják a szervezők.
A nemzetközi fesztivál célja, hogy olyan fórumot teremtsen, ahol évről-évre összegyűlhetnek a töltött káposzta készítőinek szerelmesei.
Mindezt úgy, hogy egy szép helyszínen, kellemes társaságban mindenki jól érezze magát, a nevezési díjakból befolyt teljes összeget pedig jótékony célra ajánlják, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.
Mivel a főzőversenyre csak korlátozott számban lehet jelentkezni, ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a nevezést. Hivatalosan azonban a vendéglátóegységek és cégek március 26-ig jelentkezhetnek, a magánszemélyek, 3-6 fős csapatokban pedig március 27-ig, a fesztivál honlapján keresztül.
A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.
Forrás: travelo.hu
Fotó: nemzetkozitoltottkaposztafesztival.hu