Péntektől várja látogatóit az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivál

majort
2022. 03. 23., sze – 11:21

Az első Nemzetközi Töltött Káposzta Fesztivált Érd, Simonpusztán rendezik meg, a Szőcs Géza Nemzeti Lovaskultúra Központban március 25-től 27-ig. A háromnapos eseményen kóstolhatunk majd hagyományos vagy „rendhagyó", savanyú vagy paradicsomos, rizses vagy gerslis, kapros vagy egressel savanyított káposztát is.


A magyar konyha nagy klasszikusának és egyik kedvenc téli ételének változataira csak a főzőversenyre jelentkező csapatok fantáziája szab majd határt. Persze mindenki esküszik, hogy az ő nagymamája által készített az igazi, az eredeti, és a legfinomabb; de ezt most ország-világnak be is bizonyíthatják a jelentkezők - írják a szervezők.


A nemzetközi fesztivál célja, hogy olyan fórumot teremtsen, ahol évről-évre összegyűlhetnek a töltött káposzta készítőinek szerelmesei.


Mindezt úgy, hogy egy szép helyszínen, kellemes társaságban mindenki jól érezze magát, a nevezési díjakból befolyt teljes összeget pedig jótékony célra ajánlják, a Magyar Ökumenikus Segélyszervezettel együttműködve.


Mivel a főzőversenyre csak korlátozott számban lehet jelentkezni, ezért nem érdemes az utolsó pillanatra hagyni a nevezést. Hivatalosan azonban a vendéglátóegységek és cégek március 26-ig jelentkezhetnek, a magánszemélyek, 3-6 fős csapatokban pedig március 27-ig, a fesztivál honlapján keresztül


A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat kiállító partnerként vesz részt a rendezvényen, ahol termelőink és a Hálózat munkatársai várják a látogatókat.


Forrás: travelo.hu
Fotó: nemzetkozitoltottkaposztafesztival.hu