XVIII. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál

majort
2022. 02. 07., h – 10:08

2022. március 5.-én nyitja meg kapuit a XVIII. Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál Budapesten a Lurdy Konferencia- és Rendezvényközpontban. Első alkalommal, 2004-ben volt lehetőségük a látogatóknak a különböző termőhelyekről származó újborokat és sajtokat megkóstolni, illetve megtalálni az egymáshoz illő termék-kombinációkat.


A Bor és a Sajt tejtestvérek mondják a szakértők, hisz mindkettőnek fontos az alapanyag minősége a származási helye, vagyis a termőhely. A termőhely nagymértékben meghatározza a végtermék ízét, illatát és a minőségét. Mindkét termék előállításához nagyon komoly élettani és technológiai folyamat tartozik, éppen ezért komoly szakmai tudás és tapasztalat szükséges.


Az újbor- és sajtfogyasztás kultúrájának fejlesztését tűzték ki célul a szervezők. Visszatekintve az immár tizenhét évre, úgy tapasztalták, hogy ezt elérték. Mindez abban is látszik, hogy egyre több a kiváló újbor és sajt, ráadásul közben a fogyasztás is nőtt. Komoly szakmai fejlődést tapasztaltak mind a technológiában, mind pedig a készítési módokban. Mindez, kiváltképp a sajttermelők számának növekedésében nyilvánult meg.


Egyedülálló a fesztivál abban is, hogy itt kerülnek a következő díjak átadásra:

  • Magyarország Legjobb Újbora
  • Magyarország Év Sajttermelője

A határon túli sajt- és bortermelőknek is meghirdették a Kárpát medence Legjobb Újbora és Év Sajttermelője díjat.


A fesztiválon nem csak megkóstolhatja, hanem meg is vásárolhatják a vendégek Magyarország 2021-es évjáratának legjobb újborait és a kiváló sajtokat.


Valamint meglepetésként a borszakújságírók által kiválasztott legjobb borokat is kóstoltatják.


A látogatónak egy pótolhatatlan élményben lehet része, mert ezeket az ízeket a későbbiekben már nem tudják tapasztalni, hisz mindkét termék fejlődik, érik és változik.


A fesztivál díszvendégei: Veszprém megye és a Balatoni Régió, valamint 2021 Év Bortermelője Nyúlné Dr. Pühra Beáta.


A belépőjegy, a korlátlan kóstolás mellett egy, a rendezvény logójával gravírozott poharat is magában foglal.


Amennyiben sajttermelőként szeretne jelentkezni, kattintson:
jelentkezesi_lap-sajttermelok-2022.xviii_.magarorszagi_ujbor_es_sajt_fesztival.doc 


Forrás: Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál
Fotó: Magyarországi Újbor és Sajt Fesztivál