2021-es Tétel mustra Tállyán, az Oroszlánosban

majort
2022. 02. 03., cs – 22:07

Tállya, Tokaj-Hegyalja ékköve. Aki még nem járt itt, annak mindenképp érdemes legalább egyszer ellátogatnia ide. Ez a hely különleges, mert a történelmi értékek és a természeti adottságokon túl élmények és lehetőségek várják a vendégeket. A hétvégén, február 4-e és 6-a között várja vendégeit a 2021-és Borceremónia gasztronómiai élményekkel és helyi termelőkkel az Oroszlános Borhotelben.


A lokálpatrióta közösség tagjai mindent megtesznek azért, hogy érdekes és különleges programokkal tudják a településre csábítani azokat a városi és távolabbi vidékeken élőket, akik kíváncsiak a Tokaji Borvidék hagyományaira, az itt készült kiváló borokra és gasztronómiára.


Bormustrát nagyon sok borászat szervez szerte a világban, ami azért is érdekes, mert mindig más. Ezt minden borászatban más oldalról közelítik meg – és éppen ezért izgalmas mindegyik, egytől egyig. Egy ponton azonban megegyeznek ezek a programok: mindegyiknek a célja, hogy „közönséget” bevonják, közösség szülessen, megmutassák a borászat azon ékköveit, amelyen dolgoztak. Ebből a célból valósul meg a 2021-es Tétel mustra esemény is.

Az Oroszlános Borhotel vezetése azt vallja, hogy a borkészítésnek van közösség teremtő ereje, amelyet különleges, egyedi attrakciókkal igyekeznek Tállyán is erősíteni.

A 2021-és Tétel mustra esszenciája a közösségi, vak kóstolásban rejlik, mely során közösen választják ki a résztvevőkkel a borászat esetleges borházasításait. A meghívottak között szerepel számos helyi borász és sommelier, de részt vesz majd térségbeli termelő, mezőgazdász is, sőt a résztvevők egy része borkedvelő lesz.

Az esemény színvonalát emeli egy öt fogasos borvacsora bor ételpárosítással, amelynek különlegessége, hogy az ételek alapanyagai mind térségbeli termelőktől származtatnak, az ételekhez párosított borok pedig kizárólag tokaj-hegyaljai borászoktól valók.

Nem titkolt céljuk, hogy ezzel a helyi termelőknek, mezőgazdaságban dolgozóknak biztosítsanak lehetőséget, ahol a kiemelkedő minőségi és felettébb különleges termékeiket be tudják mutatni, valamint ahol a borokat ők maguk is meg tudják kóstolni.  Továbbá céljuk a helyi szőlő- és bortermelők részére szakmai fórumot biztosítani, ahol a saját tételeiket folyamatos kóstoltatásokon keresztül ismertebbé tudják tenni, szakemberekkel beszélgetve pedig részesei lehetnek egy folyamatos fejlődési és tanulási folyamatnak.

Tállya tehát több, mint bor… Az Oroszlános Borhotelben találkozik a borkedvelő közösség, a gasztronómia és az egyedi ízvilág.


Az esemény részletes programja az alábbi linken érhető el: 
https://www.facebook.com/events/4521181487917115


Szerző: Tóth Ágnes
Fotó: Tóth Ágnes