Friss, érlelt sajtok, házi tej és minden ami tejből készül Kocsról

majort
2022. 01. 28., p – 12:05

Számos minőségi sajtkülönlegességet kínál a helyi és környékbeli vásárlóknak a kocsi Paci-Boci Farm, amely saját termelésű tehéntejből készíti termékeit, hiszen a piacra vihető, tartós és ízletes termékhez mindenekelőtt minőségi tej kell. 2016-ban alapította sajtkészítő vállalkozását Decmann Dorina és családja.


Egyre nagyobb teret hódítanak a kézműves sajtok. Sokan ismerik fel, hogy nemcsak összetevőkben, de ízvilágban, tartósságban is sokkal jobbak a gazdák kézműves sajtjai, mint a nagyáruházak termékei.


Ezt vallja Decmann Dorina és családja is, a helyileg Kocson található vállalkozás elsődleges célja az volt, hogy a régi idők sajtkultúráját folytassák, minőségi, természetes termékek előállításával szerették volna gazdagítani a magyar gasztronómiát és étkezési szokásainkat. A már több mint öt éve működő vállalkozás láthatóan elérte célját, hiszen számos vásárban, termelői piacon, különböző boltokban megtalálhatóak minőségi termékeik. A környékbeli fesztiválokon is jelen vannak, emellett a Magyar Termék 15 éves születésnapi rendezvényén is részt vettek, ahova az ország számos pontjáról érkeztek érdeklődők.


Decmann Dorina elmondta, hogy azért sikeres a vállalkozásuk, hiszen az alapítást megelőzően hosszú évekig dolgoztak gasztronómia és élelmiszeripari területen. Hozzátette: saját termelésű tehéntejből készítik termékeiket, amelynek száma folyamatosan gyarapodik. Széles kínálatukban megtalálhatóak különböző fajtájú, ízvilágú és érlelési sajtok, valamint más tejtermékek is.


Vállakozásukkal optimistán tekintetek a jövőbe, hiszen manapság az egészséges életmód és a helyi ízek keresése jegyében a házi sajt egyre nagyobb teret hódít magának, piacokon és vásárokon egyre több helyen keresik az adalékanyagoktól mentes, kézműves tejtermékeket.


Szerző: Nagy Tamás  
Fotó: facebook.com/MaestosoLovarda