Nemzetközi találkozón képviselte hazánkat Erdőkürt polgármestere és az MNVH területi felelőse

majort
2021. 11. 20., szo – 08:30

Magyarországot képviselte a közelmúltban Szebenszkiné Palik Katalin, Erdőkürt polgármestere az Európai Unió Európa a polgárokért elnevezésű programjának keretein belül megrendezett találkozón Spanyolországban. Rois városában huszonhét ország képviselője az Európai Uniót jelképező testvériség, béke és haladás iránti elkötelezettség jegyében közös egyezményt írt alá.


Szebenszkiné Palik Katalin portálunk érdeklődésére elmondta, hogy az Európai Unió huszonhét országából két-két fős delegációk érkeztek a rendezvényre.


– A konferenciára Bíró Annával, a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat Nógrád megyei referensével utaztunk. Santiago de Compostela városában a programok és előadások egy része a San Martín Pinario kolostorban zajlott. A csoport pedig lehetőséget kapott a Galíciai Parlament meglátogatására is – közölte a település vezetője.


Hozzátette: a nemzetközi találkozó záróünnepségét Rois városában tartották, ahol ünnepélyes keretek között a huszonhét ország képviselője az Európai Uniót jelképező testvériség, béke és haladás iránti elkötelezettség jegyében közös egyezményt írt alá.


Forrás: NOOL.hu
Fotó: NOOL.hu