Nagy ugrásra készül a vidékfejlesztés Magyarországon

majort
2021. 10. 13., sze – 09:12

Mi teszi vonzóbbá a fiatalok számára az agrár-szakképzést és -felsőoktatást? Milyen nagy ugrásra készül a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés Magyarországon? Ezekre a kérdésekre keresték a válaszokat az idei közgazdász-vándorgyűlés résztvevői.


A járványhelyzet miatt ezúttal is a virtuális térbe kényszerült a hazai közgazdász szakma legnagyobb éves konferenciája, a Magyar Közgazdasági Társaság (MKT) 59. alkalommal megtartott közgazdász-vándorgyűlése. Így viszont az érdeklődőknek nem kellett választaniuk a szekciók között, hanem élőben vagy felvételről követhették végig a számukra fontos előadásokat és kerekasztal-beszélgetéseket.


A szervezők 22 tematikus szekció anyagait rögzítették, köztük a Mezőgazdasági és élelmiszer-ipari szekció előadásait, amelyek idén két téma köré csoportosultak. A beszélgetések nemcsak az MKT YouTube-csatornáján, de a társaság podcastjában és a Spotify-on is meghallgathatók.


Az agrárszekció két téma köré csoportosult, a moderátor szerepét az MKT Mezőgazdasági és Élelmiszeripari Szakosztályának elnöke, illetve társelnöke, Zöldréti Attila és Vajda László vállalta fel. Az első beszélgetés az agrár-szakképzést és -felsőoktatást a fiatalok számára vonzóvá tévő, új modellről szólt, Szinay Attila szakképzésért felelős közigazgatási államtitkár és Gyuricza Csaba, a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem rektora részvételével. A második kerekasztal-beszélgetés pedig azt taglalta, milyen nagy ugrásra készül a közös agrárpolitika és a vidékfejlesztés Magyarországon. Utóbbi vendégei Juhász Anikó agrárgazdaságért felelős helyettes államtitkár, valamint Viski József vidékfejlesztési programok végrehajtásáért felelős helyettes államtitkár voltak.

A felvétel elérhető az alábbi linken:
https://www.youtube.com/watch?v=hzaTkAeBhZA

Forrás: agrarunio.hu
Fotó: pannontaj.hu