Nemzeti Etnosport Viadalt rendeznek a hétvégén Tahitótfalun

majort
2021. 09. 24., p – 14:33

Családokat és szórakozni vágyókat várnak a szervezők szeptember 24-26. között a Szentendrei-szigeten lévő Tahitótfaluba, a váci révnél található Magyar Családi Gazdaság rendezvény központjába, vasárnap pedig a Tahi-hídhoz, a Duna-partra. A három napos rendezvény középpontjában az etnosportok állnak, lovas és köböre bemutatókkal, vásári mulatságokkal, kulturális és gasztronómiai programokkal.


Szeptember 24-én pénteken a lovas és pásztor hagyományokkal, kosárfonással ismerkedhetnek az érdeklődők, délután a magyar népzene kincsestárából válogathatunk. A szombati napot a tavaly elhunyt Szőcs Géza emlékének szentelik a szervezők. Délelőtt lovas határkerülésre kerül sor Szőcs Géza emlékére, majd zenével és versekkel emlékeznek Szőcs Gézára barátai. A vasárnapi vásárnapra a Tahi-híd (Tildy Zoltán híd) lábához, a Duna-partra várják az érdeklődőket. A kézműves vásár már korán reggel nyit. Délelőtt Wittner Mária tart előadást a nemzeti önazonosság megőrzésének kérdéseiről, és könyveit mutatja be. Ezt követően nyitott műhely előadásokra és kóstoltatásra kerül sor a bio-ételek és szörpök kedvelői számára.

Műhelytitkokat tudhatunk meg a sajtosoktól, mézesektől, szörp készítőktől, mangalica és racka húskészítmények készítőitől, valamint bio-kertészektől, sőt az előadásokat követően meg is kóstolhatjuk a termékeket. Ezt követően lovas bemutatókra kerül sor. A vásári sokadalmat a Szent Mihály napi állatbehajtás zárja, ahol a pásztorok szürkemarha és racka nyájat hajtanak át a Tildy Zoltán hídon. A családok kisebb tagjait színes gyermek programok, a felnőtteket étel különlegességek és fröccs terasz várja.


A rendezvény szakmai partnere Nagy István, agrárminiszter, az Agrárminisztérium és a Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat.

Forrás: royalmagazin.hu
Fotó: royalmagazin.hu