Nyitott porták napja

majort
2021. 07. 15., cs – 11:48

Megnyitják kapuikat az Alpokalja–Fertő-táj Vidék Minősége védjegyes hálózat tagjainak üzemei és portái szombaton. Az érdeklődők egyénileg vagy vezetett túrákon nyerhetnek bepillantást a térség tíz településén – Fertőrákos, Hidegség, Fertőhomok, Hegykő, Fertőszéplak, Sarród, Szakony, Zsira, Sopronkövesd és Harka – található üzemekbe és manufaktúrákba.


A látogatók minőségi termékeket is kóstolhatnak, kézműves termékeket készíthetnek, verseket, koncerteket hallgathatnak, családi programokon vehetnek részt.


 „A program során lesznek vezetett portatúráink is, amelyeket kerékpárral vagy lovaskocsikázással ajánlunk a vendégeink figyelmébe” – mondta el Szakály Szabolcs. Az Alpokalja - Fertő-táj Vidékfejlesztési Egyesület szakmai vezetője hozzátette: a kerékpártúrákat Szigethi Balázs kollegájuk vezeti, ezek délelőtt 10 órakor Sopronkövesdről és 14 órakor Hegykőről indulnak, a lovaskocsis túrákat pedig Tislér Diána kalauzolja, indulásuk 14 órakor lesz, Hegykőről.


A porták között megtalálható lesz az 1 Csepp Pálinka üzeme, a Kemencés Csárda, a Rozália Vendégház, a Harkai Kincsesház, Sáros Viktor szőlőskertje, Som Emi kecskefarmja, a Franciskamajor, a Szentkői Sörház, a Horváth Ház Panzió borospincéje, Völgyi János festőművész „verses kertje”, a Madárlátta Vendégház és az Erhardt Pékség mozgó pékautójával is lehet találkozni.


A porták ingyenesen látogathatók, de egyes programok regisztrációhoz kötöttek vagy térítés ellenében lehet részt venni rajtuk. Minden további információ megtalálható a vidékfejlesztési egyesület honlapján és közösségi oldalán.

Forrás: sopronmédia.hu
Fotó: alpokalja-fertotaj.hu