Rendhagyó karácsonyi vásár Kaposvárról

Mivel idén a valóságban nem lehet karácsonyi vásárt tartani, ezért az Együdben úgy döntöttek, hogy online rendezik meg a hagyományos kaposvári karácsonyi vásárt.

A kaposváriak az elmúlt években már megszokhatták, hogy kézműves termékeket árusító kis bódékkal telik meg a Fő utca és a Kossuth tér. Itt a legkülönfélébb portékákat lehetett kapni a kézműves szappantól elkezdve a kézzel készítette játékokon keresztül a kerámia bögrékig. A helyzetre való tekintettel idén a virtuális térbe költöztek a kis karácsonyi bódék.

Az újítással a kialakult helyzetre szeretnének reagálni a munkatársak, hogy az online tér segítségével a termelők és a vásárlók közötti kapcsolatot biztosítani tudják, ezért az Együd Árpád Kulturális Központ hivatalos facebook oldalán sorra bemutatkozhassanak a helyi termelők, kisvállalkozók és kézművesek. Érdemes itt körülnézni és vásárolni valamit, ha már lehetőség van rá, hiszen a kis helyi vállalkozások támogatása most különösen fontos.

Naponta több virtuális vásári házikó (faház) mutatja be új lakóját, és annak termékeit. Bővebb információt az Együd Árpád Kulturális Központ Facebook oldalán találnak az érdeklődők: https://www.facebook.com/agorakaposvar

Forrás: Nedevics Tamás László, Somogy megyei területi felelős, fotó: Annie Spratt/unsplash